În luna mai, la Genesis College, sărbătorim lectura! Prin activitățile propuse anul acesta, ne dorim să încurajăm copiii să citească, să le trezim interesul pentru lectură, dar și să le dezvoltăm competențele și abilitățile interpersonale.

Astfel, elevii de la școală le vor citi colegilor mai mici și celor de la grădiniță, vor realiza profiluri de social media ale unor personaje din cărți, vor asculta povești terapeutice și vor realiza scurte scenete online, pe baza operelor citite.

De asemenea, copiii vor participa la ateliere online, în care își vor confecționa propriile semne și coperți de carte și vor afla cum este produsă hârtia. Împreună cu psihologul Genesis, elevii vor scrie scurte relatări, poezii, eseuri despre ei înșiși, pentru a scoate la lumină anumite dorinţe, gânduri, nevoi.

În plus, copiii vor avea întâlniri online cu autori și reprezentanți ai unor edituri din România, care le vor prezenta procesul de apariție a unei cărți, de la citirea manuscrisului, până la tipărirea volumului, dar și alte informații din lumea cărților.