Povestea noastră

Am construit o cultură bazată pe standarde profesionale înalte, etică, transparență, deschidere către valorile umane universale și realitățile economice, culturale și sociale ale lumii de astăzi.

Povestea Genesis a început în anul 2000, odată cu deschiderea unei grădinițe care să le ofere copiilor o educație timpurie de cea mai bună calitate, să le dezvolte abilitățile într-un climat sigur și să le deschidă calea pentru următoarele etape de învățare.

Grădinița a fost un succes și ne-am folosit atunci experiența și cunoștințele în domeniul educațional pentru a fonda în 2002 o școală primară, iar cinci ani mai târziu o școală gimnazială în care să le oferim elevilor noștri contextul de învățare, cunoștințele, resursele și inspirația pentru a-și atinge potențialul. În 2006, odată cu obținerea acreditării pentru grădiniță și pentru ciclul primar de învățământ, Genesis devenea prima școală privată acreditată din București.

Astăzi, Campusul Genesis College este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial, a aderat la organizația International Baccalaureate (IB), care oferă programe educaționale în 146 de țări, și este în curs de a obține acreditarea IB la nivel internațional.

În 21 de ani, am construit o cultură bazată pe standarde profesionale înalte, etică, transparență, deschidere către valorile umane universale și realitățile economice, culturale și sociale ale lumii de astăzi. Ne îmbogățim continuu cunoștințele și abilitățile pentru a-i ajuta pe elevii noștri să învețe cu pasiune, să îndrăznească să afle mai mult, să pună întrebări, să caute soluții și să găsească răspunsuri.

Se deschide Grădinița Genesis

Este inaugurată Școala Primară Genesis

Genesis devine prima școală privată acreditată din București

Se deschide Școala Gimnazială Genesis

Grădinița și Școala Genesis devin Genesis College.

Genesis College obține acreditarea pentru ciclul gimnazial.

Se deschide liceul Genesis

Campusul Genesis College este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial, a aderat la organizația International Baccalaureate (IB).

2021 – Grădinița Genesis devine Kipinä București

500 de copii învață, explorează, comunică, cooperează astăzi la Genesis, într-un climat securizant emoțional, în care sunt încurajați să se descopere, să își formuleze obiective înalte și să le urmeze cu pasiune. Considerăm că nevoia de învățare, de cultură, de frumos și de echilibru sunt nevoi umane esențiale și am creat pentru elevii noștri programe educaționale care să îi îmbogățească din punct de vedere intelectual, cultural, emoțional. La Genesis, elevii beneficiază de un program extins de Enrichment, care să le dezvolte creativitatea, abilitățile STEM, capacitatea de a-și argumenta ideile, abilitățile artistice și sportive, cultura generală. Prin strategiile noastre educaționale, încurajăm performanța, fapt demonstrat de rezultatele la Examenul de Evaluare Națională și de rezultatele la concursurile naționale și internaționale. Punem la fel de mare accent pe dezvoltarea socio-emoțională și pe potențarea trăsăturilor de caracter care să le permită elevilor noștri să devină oameni echilibrați și împliniți și cetățeni responsabili și activi ai unei lumi diverse, multiculturale-

Echipa Genesis, prin experiența acumulată în timpul celor 21 ani de activitate, este o echipă de profesioniști ce conferă garanția actului educațional. De acum înainte ne vom ocupa împreună de educația și bunăstarea copilului dumneavoastră, cu certitudinea că acesta va beneficia de avantajele sistemului de învățământ Genesis.
Sistemul de învățământ Genesis vine în întâmpinarea nevoilor individuale ale copiilor, atribuind o deosebită importanță dezvoltării libere și armonioase a personalității lor. Întreaga activitate are în vedere particularitățile de vârstă și individuale, sprijinind formarea autonomă și creativă a copiilor.
Pachetul educațional Genesis asigură preșcolarului de astăzi o viitoare cariera școlară de succes.
Noi, echipa Grădiniței Genesis, alături de Școala Genesis, vă invităm să fim parteneri în educarea și instruirea copiilor noștri!

TESTIMONIALE
Aflați ce spun părinții despre noi

Ușor…rapid…frumos… Sunt primele cuvinte care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la felul în care Rareș, la nici 3 ani, s-a integrat în comunitatea Kipinä. Pentru el, grădinița nu era un loc nou, mersese deja câteva luni la o grădiniță vecină, acolo unde insistase Horia, fratele lui mai mare. Doar că, mersul la grădiniță nu părea să îl atragă neapărat. Mai mult chiar, pragul somnului de prânz nici vorbă să fi fost depășit. Practic, mergea la grădiniță doar vreo 3 ore. Grădinița veche și-a închis porțile, forțându-l pe bietul Rareș să treacă printr-o altă schimbare. S-a prezentat cu emoţii multe, chiar dacă Horia îl instruise deja că nu are de ce să își facă griji, că el este la doar o aruncătură de băț, la școala Genesis, în caz că are nevoie să fie salvat. 

Cald…aproape…asemănător, fără a mă referi la vreme, distanţă sau obiceiuri, ci la sentimentele lui Rareș după doar o zi. Era tot o grădiniță, așa i s-a spus, dar parcă toate erau pe gustul lui, multă lume roia în jurul lui și toate trăirile îi erau înțelese. Nu am cum să nu remarc oamenii Kipinä şi capacitatea lor de a transforma experiența lui anterior banală în una care să îi trezească sentimente extrem de plăcute zi de zi.

Teodora, mama lui Rareș, grupa Bears

Genesis Kipinä este cea mai bună grădiniță pe care am fi putut-o alege pentru copilul nostru. Întreg personalul este profesionist, blând și săritor și cu toții alocă o atenție deosebita fiecărui copilaș. La Kipinä am găsit o programă îmbunătățită, vedem zilnic că învață lucruri noi și interesante. Mă simt bine știind ca cel mic este pe mâini bune, într-un mediu sigur și că iubește să meargă la grădiniță în fiecare zi.

Alina, mama lui George, grupa Seals

Fiica mea, Laura, a început grădinița anul acesta, în septembrie. Încă din prima zi, Kipinä s-a  dovedit a fi cel mai bun loc pe care l-aș fi putut alege pentru ea: toți profesorii sunt amabili, blânzi și bine pregătiți, iar programul copiilor este foarte bine structurat. În plus, activitățile zilnice sunt diverse, ajutându-i pe copii să își dezvolte creativitatea. Grădinița are multe spații educaționale, pe care fiica mea adoră să le exploreze.

De asemenea, îmi place să folosesc aplicația „Kipinä Parents”. O verific zilnic pentru a vedea ce activități distractive a făcut Laura și, de asemenea, dacă a mâncat/dormit.

Cristina, mama Laurei, grupa Bears

Suntem foarte încântați de experiența educațională oferită de Kipinä Genesis College pentru băiețelul nostru care este acum în al doilea an de grădiniță.

Activitățile sunt diverse, interesante și bine gândite, într-adevăr abordând temele dintr-o perspectivă transdisciplinară și cu creativitate. Așteptăm cu entuziasm actualizările din timpul zilei, pentru a vedea activitățile desfășurate la clasă, precum și agenda săptămânală – foarte structurată și bogată în informații.

Apreciem în mod special dedicarea personalului și modul în care trăiesc valorile Genesis în tot ceea ce fac pentru copiii noștri. Pentru noi a fost cea mai bună decizie, vedem evoluția frumoasă a băiețelului nostru și ne bucurăm că merge cu drag la grădiniță.

Paula, mama lui Anton, grupa Seals

Ca părinți pentru prima dată, ne-am dorit o grădiniță unde fiica noastră să se simtă iubită și liberă să fie ea însăși, în timp ce învață și descoperă lucruri noi, iar grădinița Kipinä-Genesis a depășit cu mult așteptările noastre. Întreaga echipă este atentă la interesele și nevoile fiecărui copil, astfel că acesta este locul unde fiica noastră se întoarce mereu cu plăcere. Spațiul grădiniței este unul care încurajează experiențele de învățare și explorare prin modul în care a fost amenajat, asigurând zone distincte pentru diferite tipuri de activități (biblioteca, spațiu care stimulează imaginația și jocurile de rol, loc de joacă exterior și interior).

Apreciem în mod deosebit atenția acordată dezvoltării abilităților prin joacă/învățare ghidată și împletirea armonioasă a activităților educative, sportive și a celor care stimulează imaginația sau învățarea limbii engleze. De-a lungul timpului am observat cum fiica noastră a devenit mai sociabilă, mai activă, empatică și mai interesată de activități noi.

Suntem foarte fericiți că am ales grădiniță Kipinä – Genesis și mulțumim întregii echipe pentru comunicarea deschisă, feedback-ul oferit în mod constant precum și pentru sprijinul și efortul depus.

Alina, mama Ilincăi, grupa Owls

Din septembrie, de când Sara frecventează Grădinița Kipinä Genesis, progresul și evoluția ei sunt vizibile. Suntem plăcut surprinși de entuziasmul ei de a merge la grădiniță, dar și de cum își petrece ziua acolo. Ne vorbește mereu cu bucurie și mulțumire despre fiecare activitate pe care o face la gradiniță, dar și despre fiecare persoană cu care interacționează, de la Miss Miki, doamna asistentă, îngrijitoarele, dar și doamnele de la bucătărie. Suntem mulțumiți de calitatea și profesionalismul personalului care se ocupă în fiecare zi de Sara. Miss Miki este foarte îndrăgită de Sara, vorbește și se adresează copiilor cu gingășie și blândețe, felul dânsei de a fi, amabilă, drăguță și răbdătoare, o face pe Sara să se simtă în siguranță, dar și să uite că nu este acasă cu noi.        

Menționăm faptul că din cauza pandemiei, perioada în care copiii au stat mai mult acasă, Sara a mers mai puțin la grădiniță, iar acest lucru i-a creat o dependență și un atașament mai accentuată față de noi, părinții.  

Intrarea în comunitatea Genesis a fost atât pentru ea, dar și pentru noi, o schimbare și un nou început, care s-au dovedit în scurt timp benefice și potrivite, iar timpul petrecut la grădiniță se reflectă în comportamentul Sarei și atitudinea ei, care sunt vizibil îmbunătățite și îmbogățite cu tot felul de deprinderi și abilități frumoase și drăguțe, care o definesc pe Sara și o formează pentru anii de școală care vor urma. 

Dorim să mulțumim tuturor celor implicați.

Anna, mama Sarei, grupa Squirrels

La Genesis Kipinä, copiii au parte de multă atenție și afecțiune din partea personalului cu un comportament calm și cald. Echipa dă dovadă de experiență și profesionalism, înțelegere și multă răbdare față de cei mici. Aida are o evoluție foarte bună, comunicarea și comportamentul ei fiind puternic influențate de principiile Kipinä.

Roxana, mama Aidei, grupa Bears

Suntem încântați de metoda Kipinä și de evoluția băiețelului nostru la grădiniță. Vedem cum învață zilnic lucruri noi, își face prieteni și apreciem grija deosebită purtată de întreg personalul grădiniței.

Monica, mama lui Tudor, grupa Squirrels

Avem deja 2 ani de când fetița mea merge la grădinița Genesis Kipinä. Pentru mine acest lucru înseamnă siguranța că fetița mea se dezvoltă armonios într-un mediu excelent, atât din punct de vedere al personalului unde am găsit valori precum implicare, creativitate, grijă, ghidare, cât și din punct de vedere logistic (de la calitatea meniului la materialele de lucru). Sunt convinsă ca tot ce înseamnă Genesis o însoțește cu succes în tot ce înseamnă copilăria Annei.

Toate acestea sunt cuantificabile pentru mine în starea de bine a Annei și în evoluția ei precum și în liniștea mea ca atunci când Anna este la grădiniță, zi de zi, este înconjurată de tot ceea ce are nevoie și primește tot suportul de care are nevoie pentru a face în siguranță primii pași în viață.

Mulțumesc tuturor pentru ceea ce faceți!

Rodica, mama Annei Nicole, grupa Owls

Substanța metodei Kipinä cred ca a surprins-o cel mai bine expresia pe care copilul meu o folosește în raport cu procesul de studiu/învățare: ”M-am distrat!”

Din perspectiva celor 6 domenii de dezvoltare, rezultatele sunt notabile, chiar și în cazul  informațiilor pe care acasă nu reușea să le asimileze sau nu părea atrasă de ele. Cele mai importante abilități deprinse sunt dragostea pentru cunoaștere, curajul de a testa și mai multă încredere în forțele propri.

Andreea, mama Elenei, grupa Squirrels

Suntem foarte mulțumiți de modul în care fetele au evoluat, cu ajutorul personalului Genesis, începând cu septembrie 2021. Printre aspectele pe care le apreciem cel mai mult sunt: 

– empatia, blândețea și dedicarea educatorilor

– blândețea și grija doamnelor îngrijitoare 

– diversitatea activităților

– modul în care le sunt introduse anumite cunoștințe, prin joacă și activități distractive

– expunerea la multe activități creative, care le stimulează curiozitatea și pe care le așteaptă cu plăcere

– susținerea independenței prin încurajarea de a face anumite lucruri singuri

– grija pentru un stil de viață sănătos, prin mișcare și activități dedicate

– expunerea la limba engleză într-un mod atractiv pentru copii (cântecele, cărți)

– atenție la partea emoțională și sprijin în identificarea emoțiilor

– deschiderea de a discuta cu părinții evoluția copiilor, aspecte observate în timpul cursului, modul de interacțiune și integrare, cu scopul de a asigura un confort emoțional sporit al copilașilor în cadrul experiențelor de la grădiniță.

Cristina și Cătălin, părinții Almei și Clarei, grupa Seals

Colaborarea cu Grădinița Genesis a fost foarte bună de când i-am mutat pe Ana și Tudor aici. Am găsit aici oameni dedicați, care își iubesc meseria și au grijă de copiii noștri. Ana s-a adaptat mai greu pentru că venea după o perioadă mai lungă de stat acasă în timpul pandemiei, dar odată ce a trecut de această perioada de adaptare, nu a existat zi în care să nu își dorească să vină la grădiniță. 

Activitățile pe care le desfășoară sunt minunate și amandoi s-au dezvoltat foarte bine și frumos în cadrul grădiniței. Deși Tudor a mers mai departe la școală, tot în cadrul campusului Genesis, se întoarce bucuros la grădiniță ori de câte ori are ocazia. 

Educatoarele sunt persoane minunate, deschise și iubitoare, iar Ana o iubește foarte mult pe Miss Denisa și e încântată când o ajută în clasă. 

Și de Miss Amalia s-a atașat într-un timp foarte scurt și adoră poveștile spuse de ea. Și Tudor s-a atașat de Miss Iuliana, deși a fost doar câteva luni în grupa mare coordonată de dânsa, înainte ca el să înceapă școala. 

De asemenea, țin să menționez și faptul că doamnele ingrijitoare sunt minunate și foarte atente cu copiii noștri. 

Cu privire la resurse, consider ca spațiul din cadrul grădiniței este luminos, cuprinde zone atractive și activități diversificate. 

Apreciez foarte mult grădinița Genesis și consider că am făcut o alegere bună când am decis să îi mutăm pe copii aici.

Ioana, mama Anei și a lui Tudor, grupa Squirrels

Cea mai sinceră și obiectivă este părerea copiilor atunci când încep/ urmează cursurile  acestei unități de învățământ.

Drept urmare, noi am ales această grădiniță (deși este departe de casa noastră) în urma recomandărilor unor copii, într-un parc, ce le povesteau altor copii cât de minunat este locul în care merg ei la grădiniță, cât de mult le place și că le place mai mult la grădiniță decât în vacanță. De la distanță ne-au convins și astfel …după 3 ani distanță, nu doar ca suntem foarte fericiți că am ascultat acei copii și copilul cel mic a venit pe urmele fetiței și anul acesta a început și el grădinița.

Ați mai auzit de copii mici care să plece voioși din brațele mamei către educator / grădiniță din prima zi? Eu nu am mai auzit până la ai mei.

Îi sunt recunoscătoare d-nei Educatoare Iasmina Ene pentru tot ce a făcut pentru fetița mea (acum în clasa pregătitoare, dar care tot mai vine să facă mici întâlniri cu d-na Educatoare:)  cât și ceea ce face pentru băiețelul nostru Filip.

Dezvoltarea lor emoțională și cognitiva a fost clar vizibilă după ce au început să urmeze cursurile în clasa dumneaei.

Bianca, mama Anastasiei și a lui Filip, grupa Bears