Grădinița Genesis a preluat franciza finlandeză Kipinä Kids, un program educațional pentru preșcolari unic în București.

Grădinița Genesis Kipinä este prima grădiniță din București care funcționează pe baza sistemului educațional finlandez îmbunătățit. Programul oferă o educație timpurie bazată pe joc, ghidată de educatori instruiți și certificați prin intermediul parteneriatului cu Universitatea Häme din Finlanda.

Joi, 12 mai, Maaret Viskari, Director Parteneriate Globale, alături de Mari Korhonen și Samu Toivonen, profesori de prestigiu ECE (Early Childhood Education) la Häme University of Applied Sciences, HAMK, au vizitat Grădinița Genesis Kipinä Bucharest.

Am fost încântați de vizita experților în educație, care au petrecut timp la grădinița noastră, acest eveniment reprezentând un moment marcant atât pentru comunitatea Genesis, cât și pentru colaboratorii noștri, Kipinä Kids Bucharest  fiind prima grădiniță din rețeaua Kipinä, vizitată de către ei, la nivel internațional, în acest moment.

Cu ocazia acestei vizite, conducerea Genesis College a prezentat experților campusul, prin realizarea unui tur general, și au purtat discuții despre planurile actuale și de viitor ale grădiniței. Musafirii noștri au remarcat cât de frumos sunt amenajate toate spațiile Kipinä, aceștia observând buna organizare, curățenia, materialele suport, proiectele celor mici, atmosfera deschisă și prietenoasă, care este centrată pe nevoile copiilor, precum și numeroasele elemente de design inspirate din stilul finlandez. De asemenea, aceștia s-au bucurat să descopere modul în care sunt implementate practic principiile, valorile Kipinä și educația timpurie, alături de educatorii și copiii noștri, în contextul activităților și jocurilor la care au asistat.

Astfel, experții au subliniat că, prin această vizită, vom dezvolta colaborarea pe care o avem, printr-un schimb de bune practici și proiecte viitoare, aceștia menționând că apreciază modul în care este structurată și organizată grădinița noastră, precum și filosofia pedagogică și obiectivele de învățare propuse prin acțiunile derulate. Aceștia au explorat o varietate mare de informații noi în cadrul vizitei, iar cel mai impresionant lucru a fost momentul în care au putut observa îndeaproape cum sunt transpuse și integrate principiile Kipinä în practică, precum și atmosfera plină de inspirație creată pentru copii.

De asemenea, experții au apreciat că alegem să punem mereu accent pe faptul că, în centrul tuturor activităților noastre, este copilul și că implementăm această abordare prin mediile variate care sprijină dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale acestuia, cum sunt, spre exemplu, activitățile antrenante de la Imaginarium și decorul realizat cu multă creativitate de către colegii noștri talentați. Au fost încântați să vadă bucuria cu care copiii participă la activitățile pregătite și coordonate de către educatori, fiind impresionați și de bucuria pe care aceștia o manifestă în preajma copiilor și împreună cu ei.

Cadrele noastre didactice au avut contextul și posibilitatea să împărtășească din experiența educațională Kipinä parcursă și au primit recomandări din partea experților finlandezi, în acord cu bunele practici dezvoltate la nivel internațional, pentru a oferi cea mai bună îngrijire și educație timpurie.

Acest eveniment de referință certifică faptul că Genesis College a reușit să dezvolte și implementeze standarde educaționale la cerințele internaționale, fiind un punct de reper și un model de inspirație pentru realizarea unor schimburi de concepte și bune practici, care pot fi aplicate în educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *