Un nou eveniment caritabil de succes marca „Genesis for Life“. Copiii de la Spitalul „Marie Curie“ vor primi o șansă în plus la viață, cu ajutorul unui aparat performant!

Joi, 8 decembrie, a avut loc un eveniment caritabil organizat de Fundația „Genesis for Life“ la The H Gallery – o licitație de artă dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență „M.S. Curie“ cu un microscop vascular ce poate salva viețile copiilor bolnavi. Seara a fost încununată de succes, suma necesară pentru achiziționarea aparatului fiind obținută în urma licitării lucrărilor și a donațiilor realizate. 

“Mă bucur nespus să ne putem revedea la a șaptea ediție a evenimentului caritabil “Genesis for Life” și vă mulțumesc pentru implicare și pentru că am reușit și de data aceasta să achiziționăm, cu sprijinul dvs, al șaselea aparat performant, un video microscop vascular care va ajuta echipa domnului dr. Cătălin Cîrstoveanu să salveze viețile micuților din Secția de Terapie Intensivă de Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență „Marie Curie”, din faza incipientă a depistării bolii. De la ultima ediție a Galei caritabile “Genesis for Life” și până acum, am făcut pași înainte în educație și am înființat și nivelul liceal al Genesis College. Elevii noștri susțin valorile Fundației “Genesis for Life” și se implică prin voluntariat, compasiune și dăruire continuă, zi de zi, prin exemplul personal. Cea mai importantă lecție pe care copiii o pot învăța de la noi este să dăruiască la rândul lor, în diferite moduri, toate lucrurile bune pe care le-au experimentat în timpul vieții lor. Astfel, ajutăm copiii de astăzi să devină cetățenii implicați și responsabili de mâine”, a spus Ioana Necula, fondatoarea Fundației “Genesis for Life”.

Evenimentul „Genesis for Life“, ajuns la cea de-a 7-a ediție, a avut loc la The H Gallery, acolo unde cei care au dorit să contribuie la strângerea fondurilor destinate Spitalului „Marie Curie“ au putut licita lucrări realizate de tineri artiști români, care s-au alăturat acestei cauze caritabile. O seară încărcată de emoție, în care toate gândurile și acțiunile au fost îndreptate către bunăstarea copiilor ce au nevoie de ajutor pentru a supraviețui. Cei care au licitat, precum și cei care au făcut donații directe au contribuit astfel la achiziționarea unui video microscop vascular cu ajutorul căruia vor fi salvate viețile copiilor încă din primele momente. Aparatul verifică sănătatea microvasculară și transmite informații cu privire la prezența unor afecțiuni din faza incipientă a bolii, prin intermediul tehnologiei non-invazive. 

“Sunt emoționat și mă bucur să observ cum împreună am reușit, din nou, să răzbatem și să avem și de data aceasta un aparat performant, un video microscop vascular, primul din România, datorită căruia, multe vieți ale nou-născuților din Spitalul ‘Marie Curie” vor fi salvate. Aparatul indică, din faza incipientă, și ne ajută să diagnosticăm dacă este vorba de dilatarea sau contractarea vaselor sangvine. Depistarea acestei diferențe înseamnă salvarea vieții micului pacient. Așa cum am procedat și cu celelalte aparate, acestea vor utilizate în secția noastră, dar vor fi trimise, în caz de nevoie, și la alte spitale din țară pentru a salva cât mai multe vieți”, a subliniat Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul “Marie Curie”.

Invitați speciali la acțiunea caritabilă de la The H Gallery au fost Marius Văduva, profesor de muzică din cadrul Liceului Teoretic „Genesis College” și Harvis Cuni Padron, trompetist renumit, iar sponsor al evenimentului a fost Crama ANNWINE.

De-a lungul anilor, comunitatea Genesis s-a implicat în acțiuni ce au avut ca scop dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului „Marie Curie“ cu 5 aparate medicale de importanță deosebită. Prin astfel de proiecte de responsabilitate socială, elevii de la Genesis College învață că bunătatea, generozitatea și empatia sunt fundamentele unei lumi mai bune.