În cadrul acestui club, vom explora împreună noțiunea și funcția de imagine, vom afla care poate fi forța unei imagini și cum o putem folosi ca mijloc de transmitere a informației.

De ce să participi?

Dacă te pasionează camera de filmat sau aparatul de fotografiat și vrei să înveți să realizezi interviuri și clipuri video pe diferite teme, dar și să înțelegi semnificația și forța imaginilor statice și mișcătoare, clubul de Videografie și informație audiovizuală este alegerea potrivită pentru tine!

Ne vom defini temele de interes și vom afla elementele de tehnică și de execuție a filmării, apoi vom avea activități de pre-producție, producție și post-producție pentru temele alese.

La finalul anului, vom prezenta clipurile și eseurile realizate și le vom publica online, sub forma unui clip sau a unui vlog.

Profesor

Cursul va fi susținut de Marian Popescu, profesor de actorie, teatru și film, actor și regizor. De-a lungul timpului a colaborat cu diverse instituții culturale, printre care Teatrul de Comedie și Teatrul Foarte Mic, dar și instituții media, precum TVR și Radio România.

Printre activitățile sale cinematografice recente se numără “Cumpăna”, de Ana Maria Vicol, “Cai putere” și “Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu, “Dincolo de răsărit” și “Bani negri pentru zile albe”. În 2002 a obținut premiul UNITER pentru Cel mai bun tânăr actor.

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Luni, 14.35-16.15
Preț: 200 lei/4 întâlniri
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12 elevi
Clubul se adresează tuturor elevilor.