Liceul Teoretic „Genesis College” se numără printre instituțiile de învățământ cu cele mai mari rate de vaccinare din București și din țară, în rândul angajaților. Centralizarea rezultatelor s-a făcut în urma unui sondaj realizat la cererea Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care le-a solicitat tuturor inspectoratelor județene din țară să verifice rata de vaccinare la nivelul instituțiilor de învățământ.

  • Educație sanitară și măsuri igienico-sanitare la cele mai înalte standarde
  • Consiliere psihologică prin intermediul propriei echipe de psihologi
  • Comunicare permanentă cu părinții
  • Școală autorizată IB (International Baccalaureate®)

Rezultatele deosebit de bune ale Genesis College se datorează preocupării permanente a întregului personal pentru menținerea stării de bine a elevilor și eforturilor lor constante ca lecțiile, indiferent că se desfășoară fizic sau online, să fie inovatoare și conectate la nevoi, iar copiii să beneficieze de cea mai bună educație.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), vaccinurile împotriva COVID-19 sunt instrumente cruciale în răspunsul umanității la pandemie, oferindu-ne protecție în cazul evoluției severe a bolii. „Cu toate acestea, chiar și după vaccinare, oamenii trebuie să continue să urmeze câteva măsuri de precauție, precum distanțarea fizică, purtarea unei măști, menținerea camerelor ventilate, evitarea aglomerației, igiena mâinilor și altele,” punctează OMS.

 

  • Educație sanitară și măsuri igienico-sanitare la cele mai înalte standarde

Genesis College întrunește toate condițiile pentru ca orele să se poată desfășura la parametrii de igienă optimi. Astfel, școala beneficiază de cabinet medical școlar autorizat și de izolator COVID-19, dotate corespunzător, iar medicul colectivității și cele patru asistente medicale asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a întregii activității medicale (triaj, acordare de prim ajutor, testare COVID-19). Întreg personalul medical se ocupă de verificarea respectării condițiilor de igienă individuală a elevilor, igiena claselor, existența în permanență a trusei sanitare în fiecare încăpere (dezinfectant de mâini, dezinfectant suprafețe și șervețele).

În campus, accesul elevilor se face prin trei circuite diferite de intrare/ieșire, după un program diferit în funcție de vârstă. În plus, numărul de elevi este redus, fapt care asigură distanțarea fizică în clase. Acestea sunt igienizate conform procedurilor de curățenie impuse în această perioadă și sunt monitorizate prin grafice de curățenie și igienizare.

 

Trebuie să avem grijă de păstrarea condițiilor de sănătate, este cel mai important lucru, pentru că alterarea acestora duce implicit și la pierderea premiselor organizării unui proces educativ bun. Noi ne pregătim constant pentru ca școala să funcționeze în condiții optime. Avem toate scenariile pregătite, astfel încât să existe distanțare între elevi, pauze diferite, dotări medicale ridicate, controale din partea personalului medical al școlii.”, a declarat Ioana Necula, președintele Consiliului Director și fondatoarea Genesis College.

Ioana Necula

Ioana Necula

  • Consiliere psihologică prin intermediul propriei echipe de psihologi

Pe toate nivelele de studiu cuprinse în cadrul Genesis College, de la grădiniță la școală primară, gimnaziu și liceu, se pune accent pe educația sanitară și pe confortul emoțional al școlarilor și personalului, prin colaborarea permanentă cu psihologii școlii.

În plus, pe perioada stării de vulnerabilitate medicală, Genesis College le transmite periodic părinților prin e-mail normele de igienă și de siguranță suplimentare, cum trebuie să procedeze în anumite situații și ce trebuie verificat înainte de sosirea în campus a elevilor.

„Este cert că nu vom ieși neschimbați din toată această experiență, pentru că situația ne obligă, pur și simplu, mintea și organismul să se adapteze rapid. La Genesis College, păstrăm în minte faptul că emoțiile și comportamentele noastre sunt foarte contagioase, adică cei mici și adolescenții sunt oglinda noastră. În acest sens, le acceptăm emoțiile și îi înțelegem pe copii, le suntem alături în toată această călătorie.”, a explicat Lucia Șireanu, psiholog în cadrul Genesis College.

 

  • Comunicare permanentă cu părinții

Relația dintre membrii comunității este foarte importantă pentru Genesis College, iar între părinți, profesori și elevi există o comunicare vie și permanentă. Pe lângă sfaturile privind siguranța medicală, părinții sunt înștiințați săptămânal asupra activităților la care au luat parte elevii, asupra evenimentelor viitoare, dar primesc și sfaturi și recomandări din partea echipei, pentru a traversa fără probleme această perioadă dificilă.

„Școala noastră oferă un mediu și spațiu sigur, care respectă toate măsurile de prevenție a răspândirii virusului COVID-19, iar eu, în calitate de coordonator E-Learning sunt permanent preocupat pentru a identifica cele mai noi și eficiente soluții prin care mediul digital să fie un aliat și sprijin al copiilor, prin care, indiferent de context, să dăm sens educației.”, a spus Cosmin Tuduran, coordonator e-Learning la Liceul Teoretic „Genesis College”.

 

  • Școală autorizată IB (International Baccalaureate®)

Genesis College este școală autorizată IB (International Baccalaureate®), program care este urmat, începând din septembrie 2021, de 5.400 de școli din 159 de țări ale lumii. Acest lucru presupune, din partea Genesis College, nu doar o abordare inovatoare a educației, ci și adoptarea unor standarde ridicate de siguranță și igienă.

 

„Ca organizație, International Baccalaureate® se asigură că opțiunile pe care le oferă comunității din care facem și noi parte sunt corecte și pline de compasiune în aceste circumstanțe dificile. În acest sens, am primit actualizări și îndrumări în mod regulat privind modificările ce fac referire la evaluările IB sau a ghidurilor specifice curriculumului. La Genesis College avem certitudinea că activitatea școlară se desfășoară în condiții de maximă siguranță sanitară, mulțumită echipei medicale și a atenției fiecărui cadru didactic din școala noastră.”, a punctat Ioana Mîndruț, IB Middle Years Programme Coordinator și profesoară de matematică în cadrul Liceului Teoretic „Genesis College”.