Admiterea

De ce să îți înscrii copilul la
Genesis College

Genesis College, prin programul MYP (Middle Years Programme), este alegerea părinților ce își doresc ca preadolescenții să aibă acces la programe de pregătire internaționale, individualizate. Școala Genesis College este acreditată național și internațional, de către organizația IB (International Baccalaureate).

Genesis College oferă un curriculum personalizat MYP, ce îmbină rigorile și valorile naționale și internaționale și îi încurajează pe elevii de 11-16 ani să realizeze conexiuni practice între studiu și lumea înconjurătoare, îndreptându-i către succes academic și personal.   

Programul MYP Genesis College cuprinde activități ce stimulează și motivează copiii și le oferă încrederea de care au nevoie pentru a evolua și a deveni liderii de mâine. Profesorii care fac parte din programul International Baccalaureate sunt adevărați arhitecți ai excelenței, a căror viziune gravitează în jurul a trei obiective majore ce țin de evoluția copiilor: 

  • Dezvoltarea gândirii critice
  • Stimularea curiozității
  • Consolidarea capacității de a rezolva probleme  

 

Cu ajutorul acestui tip de educație oferită de Genesis College, elevii capătă încredere în forțele proprii și reușesc să coreleze cunoștințele acumulate în clasă cu situațiile pe care le experimentează în viața de zi cu zi. 

Admiterea la gimnaziul MYP - Genesis College

Principala noastră preocupare în etapa de admitere este să ne asigurăm că Liceul Teoretic „Genesis College“ este școala potrivită pentru copiii și familiile aspirante și că întrunim reciproc așteptările de a merge mai departe pe drumul educației. Este important să fim siguri că atât copiii, cât și părinții se vor integra în comunitatea Genesis și că împărtășesc viziunea educațională a instituției noastre. Vă invităm să ne cunoaștem și să luăm împreună cea mai bună decizie educațională pentru prezent și viitor!

Cum aplicăm la gimnaziul MYP în cadrul Liceului Teoretic „Genesis College“:

Primul pas din procesul de admitere la gimnaziu, la Liceul Teoretic „Genesis College“, este să programați o vizită în campusul nostru:

  • Contactați-ne telefonic, la secretariatul școlii (0733 107 914), sau pe e-mail (scoala@genesis.ro). 
  • Veți completa apoi un chestionar cu ajutorul căruia vom putea afla care sunt așteptările dumneavoastră în ceea ce privește educația copilului.

În cadrul etapei de admitere la gimnaziul MYP – Liceul Teoretic „Genesis College“ -, veți avea parte de o prezentare a instituției de învățământ și a ofertei educaționale actuale din partea directorului de evaluare și admitere și a directorului școlii. Veți putea afla astfel dacă valorile noastre se aliniază așteptărilor familiei dumneavoastră și veți obține toate informațiile necesare în decizia de a vă alătura comunității Genesis College.

Hotărârea de înscriere este un proces ce implică atât reprezentanții Școlii Gimnaziale, cât și părinții. Ambele părți trebuie să evalueze dacă Genesis College este varianta cea mai potrivită pentru copil. În unele cazuri, consilierii noștri pot recomanda părinților înscrierea copilului la o altă unitate de învățământ. În procesul de admitere punem un accent puternic pe compatibilitatea dintre valorile personale ale familiei și principiile educaționale ale instituției noastre.

În ultima parte a procesului de admitere la școala gimnazială particulară MYP – Genesis College, sunt testate cunoștințele copilului, dar este evaluată și dezvoltarea sa socio-emoțională. Un punct important al acestei etape constă în petrecerea unei zile la Școala Gimnazială de către copil, timp în care vom observa posibilitățile sale de integrare, interesul pentru activitățile la care participă și cooperarea cu personalul didactic.

În ultima etapă a înscrierii, este necesară parcurgerea următorilor pași:

  • completarea formularului de înscriere
  • semnarea contractului educațional 
  • achitarea taxei de înscriere

Alte informații

Burse de excelență acordate de Genesis College

Elevii care au performanțe deosebite în diferite domenii științifice, în artele vizuale, muzică sau sport sunt răsplătiți de Genesis College prin acordarea unor burse de excelență. Dorim să le oferim copiilor cu rezultate deosebite și aptitudini speciale șansa de a-și valorifica pe deplin talentul într-un mediu motivant, care susține dezvoltarea abilităților. 

Bursele oferite de Genesis College constau în:

  • reducerea taxei de studiu cu un procent cuprins între 25% și 50% pentru copiii cu performanțe școlare deosebite;
  • reducerea integrală a taxei de studiu pe toată durata ciclului de învățământ, pentru elevii cu rezultate școlare excepționale sau performanțe deosebite în domeniile științelor, artelor și sportului.

Pentru a-i încuraja și susține în direcția performanței, Genesis College derulează un program vast de Enrichment, prin intermediul căruia elevii au șansa de a-și  îmbogăți cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile în domeniile preferate – științe, tehnologie, matematică, limba română, limbi străine, istorie, arte, muzică, sport. Ei colaborează cu profesori bine pregătiți și dedicați și au acces la programe educaționale ce pun în centru dezvoltarea intelectuală și socio-emoțională a copiilor. 

Bursele se acordă în funcție de vârstă, de performanțe, de rezultatele obținute și de portofoliul de activități. Hotărârea aparține în exclusivitate Comisiei Genesis College de acordare a burselor. 

Puteți afla mai multe informații despre bursele Genesis College în regulamentul de acordare a acestora, iar pentru informații suplimentare, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 031 425.05.62 sau la adresa de e-mail scoala@genesis.ro.