Elevii clasei a IX-a A, Filip Constantinescu și Augustus Melnicenco, au fost selectate și premiate în cadrul etapei finale a concursului de recenzii de carte, organizat de către Asociația Vis-à-vis (http://www.asociatiavisavis.ro/) în cadrul proiectului cultural Școala de Lectură „Lege et Impera”.

Prin acest proiect, în perioada februarie – iunie, Genesis College, alături de Asociația Vis-à-vis,  a desfășurat activități și o campanie de promovare a lecturii. Astfel, am construit împreună un spațiu de întâlnire și dialog despre plăcerea literaturii, joc și reflectare, prin care să contribuim și să stimulăm, mai ales, descoperirea de sine, prin relația cu celălalt: personaj ficțional, coleg de clasă sau lector.

Recenziile elevilor noștri le puteți citi la următoarele link-uri:

În concursul de recenzii au fost înscrise 83 de texte ale elevilor. Jurizarea celor 52 de video-lecturi cu voce tare din concurs s-a încheiat, felicităm toți participanții pentru implicare și seriozitate! Premiile vor fi trimise școlilor prin curier sau poștă, urmând ca profesorii să le împartă conform listelor transmise, împreună cu semnele de carte și diplomele. Absolut toți participanții vor primi cărți și diplome.

În cadrul aceluiași proiect, vă invităm să lecturați și celelalte recenzii înscrise și semnate de elevii de la liceu, care au fost publicate pe pagina web a proiectului:

  1. Tudor Uzum, clasa a X-a A – http://scoaladelectura.ro/micul-print-de-antoine-de-saint-exupery/
  2. Maximilian Duță, clasa a X-a B – http://scoaladelectura.ro/ion-de-liviu-rebreanu/
  3. Horia Alexandru Lăcătușu, clasa a X-a A – http://scoaladelectura.ro/cartea-nuntii-de-g-calinescu
  4. Andrei Albu, clasa a X-a A – http://scoaladelectura.ro/tortura-pe-intelesul-tuturor-de-florin-constantin-pavlovici/
  5. Amalia-Ioana Urăști-Radu, clasa X-a A – http://scoaladelectura.ro/mandrie-si-prejudecata-de-jane-austen/ 

Felicitări tuturor!