Flori de primăvară

Roșii sau violet, cu petalele conturate ferm sau învolburate, cu frunze și tulpini zvelte, florile de primăvară au prins contur sub degetele iscusite ale elevilor de la gimnaziu, nerăbdătoare să dea formă palpabilă ideilor. Bucuria de a modela, de a atinge materialul moale și a-i da forma dorită a fost mare.

Tablou cu nasturi

Îmbinând utilul cu plăcutul, orele de educație tehnologică din această săptămână au urmărit dezvoltarea îndemânării de a coase nasturi într-o manieră artistică, elevii mânuind acul asemeni unei pensule, rezultatul fiind un superb „Tablou cu nasturi”.

Figurine vesele

Modelajul în lut, un vechi meșteșug românesc, i-a inspirat pe copiii claselor primare în crearea unor figurine din pastă modelatoare. Albinuțe voioase, pești colorați, urși Koala și căței, toate au luat naștere din mânuțele iscusite ale micilor meșteșugari.

Ouă încondeiate

Încondeiatul ouălor reprezintă un obicei străvechi în tradiția românească și o mărturie a credințelor și obiceiurilor pascale. După ce au analizat simbolurile și culorile folosite în decorarea ouălor, elevii au transformat un ou din lemn într-un obiect de artă, folosind forme geometrice, linii, spirale, simboluri solare sau telurice.