Elevii claselor gimnaziale au început semestrul al doilea cu proiecte inedite, desfășurate în cadrul orelor de artă.

Clasele a VI-a – Volume și forme sculpturale

Pentru o mai bună înțelegere a formelor sculpturale, elevii claselor a VI-a au realizat desene pornind de la volumul creat prin plierea sau mototolirea unei simple coli de hârtie, pe care au reprodus-o în desen, observându-i cu atenție detaliile și formele. Și pentru că a plia înseamnă a transforma, această temă este un prim pas în înțelegerea ideii de transformare a unei forme plane în volumetrie.

Clasele a VII-a – Materialități în opera lui Brâncuși

În februarie, celebrăm opera sculptorului Constantin Brâncuși – unică, inspiratoare, deschizătoare a unui nou capitol în istoria artei: sculptura modernă. Elevii s-au apropiat de înțelegerea operei lui Brâncuși, încercând să redea materialitatea a trei tipuri diferite de materiale: bronz, piatră, lemn. Fiecare elev a ales să reprezinte două dintre ele, folosind culori de apă și creion grafit, pentru o mai bună redare.

Clasele a V-a, a VI-a și a VII-a: Forme geometrice în costumul de scenă

Opera lui Constantin Brâncuși se caracterizează prin modul simplificator și esențializat de a gândi forma sculpturală, artistul folosind predilect forme geometrice elementare: sferă, con, elipsoid, cilindru, prismă. Limbajul artistic al sculptorului a fost preluat și în alte domenii ale artelor, vestimentația fiind un astfel de exemplu. Astfel, elevii au fost invitați să creeze câte un costum de scenă, feminin și masculin, folosind numai forme geometrice. A fost un exercițiu pe cât de creativ, atât de incitant.

Clasa a VII-a – Elemente chimice în arta lui Brâncuși 

În cadrul temei interdisciplinare, creată prin implicarea chimiei și designului, elevii au realizat o serie de reinterpretări grafice ale lucrărilor lui Constantin Brâncuși, atât digital, cât și prin desen pe hârtie, în care au redat texturile materialelor folosite de către marele sculptor.

De asemenea, elevii au înțeles strânsa legătură dintre elementele chimice Cu, Sn (bronz), Ca, Mg, C, O (marmura) și sculpturile realizate de Brâncuși, fie că au fost cioplite în lemn, turnate în bronz sau sculptate în marmură.