Club de matematică

Profesor: Ștefania Dicu / Marian Marin

Frecvență: săptămânal, marți-clasa a VII-a/joi-clasa a VIII-a

Clubul reprezintă o propunere de „joacă în serios”, care le va spori elevilor interesul pentru matematică. În cadrul întâlnirilor, participanții își vor însuși noțiunile din programa școlară într-un mod amuzant și atractiv, care stimulează creativitatea, flexibilitatea și logica gândirii, dar în același timp le formează plăcerea și priceperea de a gândi riguros. De asemenea, rezolvarea exerciţiilor şi a problemelor din cadrul clubului îi va face pe elevi să abordeze matematica cu mai mult curaj, ajutându-i astfel să aprofundeze şi să-și consolideze noţiunile aflate în clasă. Acest club pregătește deopotrivă elevii pentru concursuri și olimpiade de matematică, abordând exerciții și probleme cu un nivel mai crescut de dificultate față de cele abordate la clasă.

Marian Marin a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea din București, în anul 1997, specializarea Matematică Generală, iar în anul 2017 a terminat masterul interdisciplinar Biostatistică, din cadrul aceleiași facultăți, specializarea Statistică. În cadrul școlii, a fost timp de mulți ani coordonatorul ariei curriculare Matematică și Științe și al concursului Mathematics without Borders, etapa locală. Pentru el, la baza procesului instructiv-educativ stau brainstorming-ul și dorința de performanță a copiilor.

Ștefania Dicu a absolvit secția de Matematici Aplicate din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea București, în anul 2011, și a continuat cu masterul Analiză Matematică în cadrul aceleiași facultăți, promoția 2013. Cu o experiență de nouă ani la catedră – ciclul gimnazial și liceal, a obținut rezultate foarte bune cu elevii săi la examenele naționale și la olimpiadele școlare și este preocupată de formarea sa continuă ca profesor și de aplicarea metodelor interactive de predare în cadrul orelor. Consideră că matematica nu e doar despre a reține teoreme sau formule, ci ea ne dezvoltă mintea într-un mod ordonat, iar dincolo de rigoare și disciplină, înseamnă imaginație, creativitate și provocare.