Vacanța de vară înseamnă, la Genesis College, un program complex de tabere urbane, într-un format adaptat nevoilor copiilor, care îmbină relaxarea cu învățarea, precum și explorarea și dezvoltarea continuă.

În calitate de școală International Baccalaureate® (IB), alegem să susținem și încurajăm activitățile sportive și în aer liber, iar taberele de Urban Sport Camp și Multisport Summer Camp vor oferi copiilor acces la o paletă largă de activități sportive. Acordăm o atenție deosebită consolidării limbilor străine, iar tabăra Multilanguage Camp va oferi oportunitatea de aprofundare a cunoștințelor și noțiunilor de limbă engleză, franceză și germană, într-un mod cât de poate de relaxant și practic.

Continuăm abordarea digitală a școlii prin taberele de Arduino Urban Summer Camp și Game Character Design Summer Camp, iar elevii vor avea prilejul de a îmbina jocul, imaginația și gândirea creativă cu posibilitățile nelimitate pe care le oferă sfera digitală și platformele IT.

Pentru a realiza o dezvoltarea complexă, considerăm că tradițiile și valorile naționale au o mare importanță și valoare în acest proces, iar tabăra Summer Traditional Craft Camp va face o incursiune spre valorile naționale și tradițiile populare.

Vom încheia aventura verii cu tabăra Patrimonial Art Camp, care îi va invita pe elevi într-o incursiune în lumea artei, a istoriei culturale bucureștene, a valorilor artei și a culturii, toate acestea fiind repere prin care imaginația și creativitatea vor fi atent cultivate, pentru a realiza cele mai originale lucrări și manifestări ale cunoștințelor dobândite.

Programul este adresat tuturor copiilor dornici de explorare și, împreună, putem transforma vacanța de vară într-o aventură a cunoașterii, a jocului și a bucuriei. 

Pentru perioada 14 – 30 iunie, contravaloarea taxei de participare la programul de vacanță prezentat este de 1250 lei, cu excepția vizitelor și a deplasărilor exterioare, care necesită plată separată.

Pentru activitatea organizată în perioada 1 – 29 iulie, taxa de participare anunțată în dreptul fiecărei tabere se poate achita săptămânal, indiferent de prezența din săptămâna respectivă, conform opțiunii de participare exprimată prin completarea formularului. 

Mai multe informații despre fiecare tabără, precum și tarifele și formularul de înscriere, le puteți descoperi la următorul link:

Prezentare tabere „Genesis Summer Camps Full Of Adventure”

Urban Sport Camp 
14 – 17 iunie 

După un an școlar plin de provocări, suntem pregătiți să dăm startul vacanței de vară prin intermediul activităților sportive! Avem nevoie, cu toții, de o recuperare, după efortul depus pe parcursul anului școlar, iar mișcarea și exercițiile fizice bine structurate în cadrul programului special pregătit, vor oferi acea reîncărcare a energiei binemeritată, pentru cei care doresc să mențină o viață activă, sănătoasă și să își dezvolte sau  consolideze abilitățile fizice. 

Tabăra „Urban Sport Camp” este un program de pregătire fizică, structurat pe module, care vor oferi, în fiecare zi, posibilitatea abordării unui nou tip de sport. Pe parcursul săptămânii 14 – 17 iunie, vom explora lumea înotului, a escaladei, a sportului în aer liber, precum și a jocurilor interactive de grup, care vor oferi relaxarea mult așteptată.

Programul asigură participanților însușirea unor metode și mijloace de pregătire fizică și a sportului pe echipe, ajungându-se, după o perioadă, la îmbunătăţirea condiției fizice generale prin mărirea capacitătii de efort, plăcerea de a face sport și bucuria mișcării sub cât mai multe forme.

Multilanguage Camp

20 – 24 iunie 

Tabăra urbană „Multilanguage Camp” își propune să dezvolte abilitățile de comunicare ale elevilor prin joc, conversație și abordare nonformală. Elevii vor avea zilnic cursuri de limbă engleză, limba franceză și limba germană, astfel încât doritorii pot alege să înceapă studiul unei noi limbi străine sau să aprofundeze abilitățile și noțiunile asimilate până în prezent.

Programul taberei urbane include, de asemenea, instruire interactivă sub formă de diverse jocuri și activități. Activitățile recreative vor veni în completarea exersării limbilor străine, iar, pe tot parcursul săptămânii, elevii se vor transforma în creatorii și redactorii unui reviste internaționale, care va îngloba toate activitățile realizate. Învățarea bazată pe proiecte este o abordare inovatoare modernă care a fost aplicată cu succes în programele educaționale ale tuturor școlilor cu predare a limbilor străine. În toate grupurile, accentul este pus pe percepțiile audio-vizuale ale copiilor, care fac parte din multe metode moderne de studierea limbilor străine și predarea în etapa educațională.

Summer Traditional Craft Camp

27 iunie – 1 iulie 

Suntem o școală internațională și, din acest motiv, acordăm o mare atenție atât valorilor naționale, cât și a modului în care ne definesc identitatea la nivel global.

Identitatea națională reprezintă una dintre principalele teme abordate în cadrul programului acestei tabere, tema fiind explorată prin activități preponderent practice. Elevii vor face o incursiune în arta olăritului, a țesutului, a picturii pe sticlă, activități care vor fi completate cu vizite la obiective muzeale, care explorează îndeaproape și în detaliu aceste valori. Satisfacția de a realiza lucruri practice, inspirate din tradițiile naționale, vor completa experiența acestei tabere urbane.

Arduino Urban Summer Camp

4 – 8 iulie 

1500 lei

Cum ar fi să studiezi robotică, tehnologie, design, electronică și IT, în același loc? Toate aceste noțiuni stau la baza conceptului care va pune bazele „Arduino Urban Summer Camp”

Ce reprezintă o placă de dezvoltare Arduino, de microcalculator, și de ce acesta a devenit standardul neoficial în educație și în crearea de prototipuri? Electronica este un fenomen tehnologic ce a influențat de-a lungul timpului modul în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Succesul se datorează mai multor factori și componenți, iar una dintre cele mai importante participante la acest fenomen tehnologic este placa de dezvoltare Arduino. 

Fiecare copil se visează inventator și este convins că, prin ideile sale, va schimba lumea. Acest lucru va fi explorat în cadrul cursurilor acestei tabere. Fiecare elev participant va avea kit-ul său propriu, cu ajutorul căruia va învăța să programeze și să gândească strategii pentru a crea propria invenție. Cursurile sunt adaptate pe nivel de vârstă, astfel că oricare elev înscris va avea șansa de a-și valorifica potențialul creativ.

Multisport Summer Camp

11 – 15 iulie 

1250 lei

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii participanți vor realiza o incursiune în lumea unei game vaste de exerciții fizice și sporturi. Fiecare zi va avea ca specific un anumit tip de sport ales, care va fi completat cu o serie de activități recreative, acestea păstrând elementele specifice din această categorie.

Escalada, tirul cu arcul sau tehnica patinajului vor fi abordate prin diverse exerciții și jocuri, cu scopul de a dezvolta perspicacitatea elevilor și abilitățile fizice, prin programul de exerciții special pregătite și croite pentru nevoile copiilor. Competițiile sportive organizate zilnic vor consolida spiritul de grup și dorința de autodepășire.

Game Character Design Summer Camp

18 – 22 iulie 

1500 lei


Arta și tehnologia au puncte comune? Copiii pasionați de arta digitală vor putea descoperi și învăța, conform unui program de studiu atent structurat, tainele desenului și picturii digitale.

În această tabără, elevii participanți vor putea explora care sunt elementele prin care pot da viață propriilor povești vizuale. Copiii vor parcurge un drum al imaginației, al creativității, care se va concretiza în mediul digital. Elevii vor avea posibilitatea să își imagineze un personaj, să îl schițeze, iar acesta să prindă contur prin magia lutului. Mai mult, tehnologia îi va ajuta să îi dea viață, cu ajutorul aplicațiilor de simulare, după care acest personaj va deveni un viitor avatar. 

Toate acestea vor fi facilitate prin parcurgerea modulelor gândite pentru această tabără, care va îmbina armonios arta și creația digitală.

La acest curs pot participa toți copiii cu înclinație spre artă și frumos, pasionați de desenul pe hârtie, dar care își doresc să învețe cum să își pună toate ideile creative și pe calculator.

Patrimonial Art Camp

25 – 29 iulie

1250 lei

Povești cu linii și culori, caligrame, incursiuni în arta antichității și arta românească, sunt doar câteva repere din bogatul cuprins al acestei tabere urbane. Fiecare activitate va avea la bază documentarea atentă în muzee, spații de expunere sau documentare. Pentru a completa programul taberei, fiecare zi va avea momente de joc, relaxare,  explorare, precum și vizite în parcuri. 

Orașul este, din ce în ce mai mult, dominat de imagini și de culoare. Alături de arta contemporană, un loc aparte îl constituie patrimoniul cultural, un mozaic divers de expresii culturale și creative. Patrimoniul imobil și cel mobil ne conturează istoria și leagă, printr-un fir imaginar, trecutul de prezent. Oameni, obiecte, tradiții, expresii și tehnici se adună laolaltă, pentru a ne dezvolta cultura generală și pentru a ne cultiva bunul gust. Acestea ne aduc în față o tabără dedicată atât patrimoniului cultural imobil, cât și patrimoniului cultural mobil.
Arta în diferitele ei forme de existență – de la desen, la pictură, artă decorativă și sculptură – tehnici, precum bijuteria, tehnicile de desen și tehnicile de pictură, vor fi cele care ne vor ghida în periplul din săptămâna dedicată artei, din Campusul Genesis. Muzeele, documentarele, cărțile și albumele de artă, creativitatea, imaginația, jocul și culoarea ne vor fi alături în demersul cultural educativ al descoperirii și reinterpretării diferitelor elemente de patrimoniu cultural.
De asemenea, copiii se vor întâlni cu imaginea fotografică și vor experimenta fotografia de portret și fotografia de peisaj. 

 

Formular de înscriere în „Genesis Summer Camps Full Of Adventure”

Împreună cu dumneavoastră putem să oferim copiilor o experiență inedită și putem transforma vacanța de vară într-o aventură a cunoașterii, a jocului și a bucuriei.

Are you ready for „Genesis Summer Camps Full Of Adventure”?