Elevii Genesis au ocazia de a se bucura de activitățile din cadrul cercului de limba spaniolă, care au ca obiectiv descoperirea lumii hispanice, prin ludic. Temele propuse se succed de la simplu la complex, permiţând elevului să treacă la un alt nivel de cunoaștere. Astfel, pe lângă chestiuni de vocabular vor exista elemente de cultură și civilizaṭie, acte scurte de limbaj și notiuni bazice de gramatică. Pe toate, elevul le va descoperi cu ajutorul metodelor moderne care încurajează exprimarea liberă și interacțiunea cu ceilalți și le oferă copiilor nenumărate posibilități de a exersa, prin jocuri de rol, situații reale de comunicare. Noile cunoștințe vor fi însușite prin joc, cântec, vizionare de materiale și conversaṭie relativ scurtặ (A1.1/A1.2).

De ce să participi?

Vei avea ocazia de a învăța o nouă limbă vorbită oficial în 22 de țări și a treia limbă vorbită în lume, după chineză și engleză. În Statele Unite este a doua limbă cea mai vorbită după limba engleză. De asemenea, cunoașterea limbii spaniole îți va crește exponențial șansele să studiezi în străinătate. Universitățile din Spania sau America Latină primesc tot mai mulți studenți din România iar cunoașterea limbii spaniole este o necesitate. Dacă vei vorbi spaniolă vei avea ocazia de a cunoaște alte culturi și de a-ți face prieteni pentru tot restul vieții.

Profesor

Silvia Petcu este o profesoară de limba spaniolă care a colaborat timp de nouă ani cu Institutul Cervantes din București, iar pentru un an cu Institutul Cervantes din Istanbul. Este absolventă a Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității București, secția traducători-interpreți, specializarea: spaniolă – germană – portugheză.

A studiat cu o bursă Erasmus la Universitatea din Santiago de Compostela. Deține un certificat C2 atestat de Institutul Cervantes ca fiind vorbitor nativ de limbă spaniolă. A participat la diferite cursuri de formare din Universități din Spania: Centro de lenguas modernas en la Universidad de Granada, Universidad Antonio de Nebrija în Madrid, La Universidad Menéndez Pelayo din Santander, cursuri online susținute de Universidad de Salamanca, La Escuela Oficial de Idiomas din Barcelona. Este examinator certificat pentru examenele orale DELE, nivelurile: A1, A2, B1, B2, C1 si C2.

Durată curs: săptămânal, joi
Preț: 60 de lei ședința
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează elevilor de la profilul real.