Project Description

Virgil Popescu | Profesor de muzică

S-a alăturat echipei Genesis în anul 2008, iar de atunci a dezvoltat o relație foarte apropiată cu toți elevii săi.

Încă din anii `80, desfășoară o intensă activitate în domeniul muzicii ușoare și de jazz, colaborând cu majoritatea interpreților importanți de gen din România: Oana Sîrbu, Andra, Monica Anghel, Luminița Anghel, Silvia Dumitrescu, Manuela Fedorca, Angela Similea, Aura Urziceanu și mulți alții.

Colaborează cu renumitul pianist de jazz, Puiu Pascu, din 1985, alături de care a participat la mai multe festivaluri de jazz, din Sibiu, Iași, Satu-Mare, Brașov, Constanța, București și Chișinău.

A compus peste 100 de cântece pentru copii (și pentru emisiunea “Abracadabra” difuzată de postul de televiziune ProTv între anii 1996 – 2000). A făcut și face parte din numeroase jurii ale mai multor festivaluri și concursuri de muzică ușoară pentru copii.

A compus muzică pentru numeroase filme de lung metraj, printre care “Flăcăul cu o singură bretea” (1991 – regia Iulian Mihu), “Vinovatul” (1992 – regia Alexa Visarion), “Marea lehamite (1993 – regia Mircea Daneliuc), “Femeia în roșu” (1995 – regia Mircea Veroiu), iar în anul 2002 a scris muzica de balet “Visul unei nopți de vară” de W.Shakespeare, pentru o școală de balet din Shweinfurt – Germania. Lucrarea este premiată de U.C.M.R. cu “Premiul anului 2002”.

Virgil Popescu a absolvit Liceul de muzică și arte plastice din Craiova și Conservatorul de muzică “George Enescu” din Iași – secția vioară.