Project Description

Valentina Călinoiu | Profesor de limba franceză

Pasiunea de a împărtăși celorlalți frumusețea și eleganța limbii franceze,  dorința de dezvoltare a elevilor, fac din Valentina un profesor implicat și dedicat elevilor săi.

Aceasta a îndrăgit din adolescență limba franceză, a absolvit cursurile Facultății de Litere în cadrul Universitătii București cu specializare Română-Franceză și și-a completat studiile cu programul de masterat Managementul Resurselor Umane.

Valentina a lucrat în companii franceze în România și în Insula Mauritius unde a avut ocazia să folosească limba franceză actuală și să predea limba franceză la nivel avansat. De asemenea, a activat într-un centru de limbi străine important în România. Mulțumirea că elevii săi au realizări academice în urma studiului limbii franceze și păstrarea legăturii cu foștii elevi sunt aspecte importante pentru ea.

Valentina a beneficiat de stagii de practică privind metode interactive și moderne de predare, inclusiv de cursuri de improvizație, învățare prin joc și caută mereu noi modalități de atragere a elevilor în studiul acestei frumoase limbi.

«Copiii mă inspiră și mă încarcă pozitiv, iar eu le ofer în schimb plăcerea și încrederea de a comunica în limba franceză în cadrul activităților prin intermediul cărora ei învață practic, se joacă, dar creează și relații interpersonale.».

Pasiunile ei sunt lectura, drumețiile și călătoriile împreună cu prietenii.