Project Description

Corina Matei | Profesor logică și argumentare

Corina Matei este conferențiar universitar doctor la Universitatea „Titu Maiorescu”, unde predă cursurile „Gândire critică”, „Metode de cercetare în științele sociale”, „Comunicare internă”, „Etică și integritate academică”. În 1995, a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, unde a obţinut şi titlurile de Master în Filosofie Morală şi Politică (1996) şi Doctor în Filosofie cum laude (2004).

Domeniile de interes ale Corinei Matei includ Ştiinţele educaţiei, Antropologia culturală, Etica, Ştiinţele comunicării. A publicat cinci cărți și peste
cincizeci de studii, eseuri, articole în volume colective și în reviste de specialitate. Este membru în colectivul de peer review al revistei Essachess -Journal for Communication Studies, a Universității Paul Valéry, Montpellier 3, Franța.

A tradus mai multe lucrări de filosofie și beletristică, publicate în revista „Secolul XX” și la editurile All, Trei, Vivaldi, RAO. Din 2013, este redactor al revistei de analiză şi opinie creştină Semnele timpului, unde a publicat peste 80 de articole, unele accesibile online, pe www.semneletimpului.ro . Este autoarea rubricii „Alice în Țara Mirărilor”, în revista online Femei de 10, www.femeide10.ro . A participat, ca invitată, la numeroase conferințe, panel-uri, dezbateri, emisiuni de radio şi televiziune și, din 2015, este realizatoarea emisiunii culturale „Convorbiri de seară”, la postul de televiziune creștin Speranța TV.