Project Description

Simona Nicolae | Profesor de religie

Simona predă religie de peste 10 ani și își descrie procesul de predare ca fiind unul dinamic și animat. ”Lecția de religie are ca scop formarea caracterului moral, dezvoltarea spirituală și culturală. Informațiile sunt selectate ținându-se cont de particularitățile fiecărui copil, iar predarea lor se face prin mijloace și procedee specifice disciplinei (filme de animatie, imagini, icoane etc.) folosinde-se ca metode: expunerea, conversația, dezbaterea, problematizarea”, ne povestește ea.
A ales profesia de dascăl pentru că și-a dorit să ajute la clădirea caracterului moral, la formarea intelectuală și spirituală a copiilor, iar de la dorință la realizare a fost doar un pas.

A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia, specializarea Limba română și Religie ortodoxă.
Pe lângă experiența didactică, o recomandă implicarea în varii proiecte cu caracter umanitar – diverse campanii sociale, demarate la nivelul școlii – pentru oameni nevoiași, familii defavorizate, copii orfani etc.
Simonei îi place să călătorească și să descopere noi destinații, pictează și se relaxează citind sau ascultând muzică.