Project Description

Petre Emanuel Ghergu | Profesor de arte plastice

Petre Ghergu este un împătimit al artei, în toate formele ei, o pasiune descoperită timpuriu și transformată în muncă și relaxare deopotrivă. A ajuns la catedră în urmă cu aproximativ 5 ani, din dragoste pentru copii și pentru arta vizuală. La nivelul campusului, e ochiul avizat și critic atunci când vine vorba de decor, de proiecte creative, de imagine și culoare.

În rândul copiilor, a reușit să promoveze arta prin intermediul atelierelor și workshop-urilor creative pe care le organizează, dar și a pasiunii pe care o transmite micilor artiști.

Petre a absolvit Colegiul Tehnic de Arte și Meserii ”Constantin Brâncuși” din Craiova, secția Design Vestimentar, este licențiat în Artă Sacră (Conservare-restaurare pictură murală), în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”, a Universității din București, iar pregătirea pedagogică a dobândit-o la Universitea Națională de Arte, București.

Pictează și desenează prin tehnici mixte și, de cele mai multe ori, creațiile sale surprind ludicul în stare pură. Se inspiră, totodată, din călătorii și cărți, pe care le consideră două dintre preocupările sale preferate.