Project Description

Mirela Pascaru | Profesor pentru învățământul primar

Mirela Pascaru se descrie ca fiind un învățător dinamic și activ, care participă cu drag la activități sportive. Considerată de colegi o persoană responsabilă, organizată și conștiincioasă, Mirela Pascaru a ales meseria de dascăl pentru că îi oferă multe provocări și satisfacții și o împlinește personal și profesional.
Este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației „Al.I.Cuza” din Iași și, de 16 ani, își desfășoară activitatea la catedră. De asemenea, este responsabila Comisiei de Formare și Perfecționare Continuă din cadrul Școlii Gimnaziale Genesis, dar și una dintre principalele cadre didactice care organizează excursii, tabere și alte activități extrașcolare.

Pentru mine, rețeta succesului unui profesor în procesul educațional constă în a-l convinge pe fiecare copil, folosind o combinație unică de argumente și motive, prin care se adresează nu doar minții, ci și inimii. În ultimii ani, datorită structurii mentale și comportamentale a copiilor, care este mereu în schimbare, am simțit nevoia să pun mai mult accentul pe metodele interactive pentru că au un caracter activ-participativ mai puternic, care favorizează schimbul de idei și promovează interacțiunea”, povestește ea.

Îi place să călătorească împreună cu familia și îndrăgește excursiile cu copiii, la care participă ori de câte ori are ocazia. În plus, își ocupă timpul liber practicând cu plăcere sportul alb.