Project Description

Laura Dănăilă | Profesor de pian, educație muzicală

Laura Dănăilă activează în învățământ de peste 10 ani și spune că a ales această carieră pentru a le insufla și copiilor aceeași bucurie pe care ea o simte în fața muzicii. ”Consider că pot oferi copiilor atât cunoștințe legate de muzică, dar și dragostea față de această artă, folosindu-le curiozitatea și bucuria de a cânta”, spune ea.

A terminat Conservatorul, secția pian principal şi a fost profesoară de pian la liceul “George Enescu”, chiar în locul în care a învățat prima dată să atingă clapele pianului.

În cadrul instituției noastre de învățământ este coordonatorul Școlii de Muzică și a evenimentelor cu acest specific – serate și matineuri muzicale – devenite, de câțiva ani, o tradiție a fiecărui semestru.

În 2011, Laura a lansat cartea pentru copii “Despre pian pentru cei mici”, o carte pentru copiii care vor să învețe să cânte la pian, ajutați de câteva personaje vesele și inteligente.
De altfel, pianul reprezintă pentru ea, mai mult decât o pasiune și un subiect de predare – îi oferă de fiecare dată, o oază de liniște.