Project Description

Andrei Chișcu | Psiholog și phihoterapeut

Andrei Chișcu este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamentalist. De asemenea, activează în cadrul Asociației de Terapie Comportamentală și Cognitivă, ca trainer și lucrează la Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală – Salvați Copiii România.

Este absolvent al Facultății de Psihologie de la Universitatea București, având experiență de lucru în domeniile clinic, educațional și corecțional-juridic.

De-a lungul carierei sale, a participt la proiecte importante precum: „Recunoașteti ADHD” – destinat cadrelor didactice și consilierilor școlari și „Competențe în Comunicare” – proiect destinat formării de abilități de comunicare empatică cu învățători, profesori și consilieri școlari, dar și la programe de pregătire și formare pentru personalul care lucrează cu copiii cu nevoi speciale (DGASPC – Prahova, Terres des Hommes – Republica Moldova).
La nivelul Școlii Genesis, cea mai mare implicare a avut-o în anul școlar 2016-2017, atunci când a desfășurat un program de intervenție, în cadrul unor activități de grup cu elevii ciclului primar și gimnazial. Programul a urmărit facilitarea exprimării emoțiilor la copii, autoreglarea lor emoțională, creșterea toleranței la frustrare și dezvoltarea empatiei.
Totodată, Andrei Chișcu a coordonat programe de dezvoltare a abilităților de rezolvare a problemelor interpersonale – definire și identificarea problemei, schimbarea perspectivei, negociere de conflict, gândire la consecințe și gândire în perspectivă.