Project Description

Alina Nicolae | Profesor de limba și literatura română

Alina Nicolae a experimentat toate nivelurile de predare, debutând ca profesor de liceu și adăugând, după 5 ani, experienţa la nivel gimnazial şi predarea limbii române ca limbă străină, iar în prezent se mândrești cu peste 15 ani de experiență în învățământ. ”Este o bucurie continuă posibilitatea de a deschide mintea și sufletul unui copil – inima unui dascăl nu îmbătrânește niciodată, este alături de fiecare copil însoțindu-l în bucuria, jocul și devenirea sa”.
Alina a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității Valahia din Târgoviște și este absolventa unui program de master în ”Istorie și tradiție culturală”, al aceleiași universități.

La nivelul Școlii Genesis, este coordonator al programului de pregătire a elevilor pentru Evaluarea Națională și pentru olimpiade și concursuri școlare. De asemenea, coordonează și catedra de limba și literatura română și este evaluator-organizator al olimpiadelor.

În anul 2005, a obţinut titlul de ”master”, fiind autoarea lucrării ”Noul Testament în traducerea Mitropolitului Varlaam”, publicată în 2006, lucrare ce reprezintă o contribuţie de referinţă în domeniul istoriei literaturii române vechi.

Alina este adepta sportului și a mișcării și își petrece timpul liber călătorind și citind.