Project Description

Alexandra Negureanu | Profesor de limba germană

Alexandra Negureanu a absolvit Limba și Literatura germană și spaniolă, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și a urmat un program de master în domeniul germanisticii si comunicării interculturale. În plus, a beneficiat de mai multe burse în străinătate, în Germania și în Austria.

Alexandra consideră că meseria de profesor nu implică doar simplul act de transmitere a informației, ci presupune și implicare în evoluția intelectuală și emoțională a elevului. “Educația este unul dintre pilonii cei mai importanți ai oricărei societăți civilizate și echilibrate și, de aceea, este necesar ca prin intermediul instrumentarului oferit de educație, să dezvoltăm copiilor inteligența, creativitatea, empatia și flexibilitatea, deoarece acestea sunt premise cheie pentru alinierea la o piață a muncii tot mai dinamică și competitivă“, spune ea.

Alexandra este interesată de domenii precum lingvistică, literatură, psihopedagogie, filosofie politică și socială, comunicare interculturală.