A apărut numărul pe noiembrie/decembrie 2022 al revistei GenesisMag, ce are ca temă „Bunătatea“. Elevi ai claselor a X-a, a XI-a și a XII-a din cadrul Genesis College și-au exprimat și de această dată creativitatea în cadrul celui mai recent număr al publicației și au abordat subiecte precum Ziua Națională a României, originea Crăciunului sau destinații turistice. Nu lipsesc nici recomandările de lectură și cele muzicale, așa cum ne-au obișnuit elevii de la Genesis College. Descoperă mai departe cu ce gânduri au încheiat tinerii redactori anul ce tocmai s-a încheiat și în ce mod le-au exprimat în paginile revistei școlare!

Revista GenesisMag, locul unde creativitatea atinge sufletul cititorului prin cuvinte și imagini

La Genesis College, școală acreditată International Baccalaureate® (IB), elevii au oportunitatea de a-și descoperi și dezvolta creativitatea, pe care o pot direcționa și explora în multiple direcții. Una dintre ele este redactarea articolelor pentru revista școlii, GenesisMag, context în care își pot exprima interesul pentru diferite domenii: istorie, turism, politică, literatură etc. 

Editorii revistei sunt Horia Lăcătușu, clasa a XII-a A, David Iștoc, clasa a XI-a A, Andrei Albu, clasa a XII-a A, și Teodor Drăguș, clasa a X-a B. Ei sunt sprijiniți de doamna profesor Corina Lungu – Creative Director și Smaranda Nistor – coordonator și consultant editorial și de Maximilian Duță, clasa a XII-a, redactorul-șef al revistei. Află mai departe care au fost temele abordate de elevii Genesis College în cel mai recent număr al revistei GenesisMag!

Revista GenesisMag, locul unde creativitatea atinge sufletul cititorului prin cuvinte și imagini

Gânduri dedicate bunătății. Care au fost subiectele tratate de elevii Genesis College? 

Revista se deschide cu un apel la compasiune, pe care Viviana Petrescu, elevă în clasa a XII-a B, îl realizează printr-un articol dedicat încărcăturii emoționale specifice lunii decembrie. Cu multă empatie, ea îndeamnă cititorii să se gândească la cei lipsiți de ajutor și să privească viitorul cu speranță. Mai departe, Maximilian Duță explorează contextul istoric ce a dus la stabilirea datei de 1 Decembrie ca Zi Națională a României, punând accent pe valorile și principiile ce stau la baza acestei sărbători. Veți putea descoperi mai departe un interviu-portret cu Ioana Mîndruț,  coordonatorul IB Middle Years Programme și profesor de matematică în cadrul Genesis College. Interviul a fost realizat de Teodor Drăguș, clasa a X-a B, într-un mod emoționant, reușind să evidențieze pasiunea unui pedagog îndrăgostit de ceea ce face și de materia pe care o iubește – matematica. 

Urmează o prezentare a artistului plastic Maurits Cornelis Escher, realizată de Viviana Petrescu și Maximilian Duță, din clasa a XII-a B, care analizează cele mai cunoscute lucrări ale graficianului. Într-un interviu luat de Maia Chiriță, IB Diploma Programme Year 1 (Grade 11), lui Filip Constantinescu, IB Diploma Programme Year 1 (Grade 11), acesta vorbește despre diferențele dintre sistemul românesc de învățământ și cel internațional. „(…) Diferența cea mai mare este în abordarea materiei“, menționează Filip. Citește interviul integral în revista GenesisMag!

În articolul „Ecouri păgâne în sărbătoarea Crăciunului“, Ioana Banyai, clasa a XII-a B, analizează originile tradițiilor din jurul Crăciunului, pornind de la obiceiurile vikingilor și ale romanilor specifice perioadei respective din an. Evoluția tradițiilor legate de Crăciun este analizată și de Filip Constantinescu, Diploma Programme (Grade 11), iar despre coroana de Advent aflăm informații interesante de la Tudor Rabinovici și Tudor Gâdea, clasa a X-a B. 

Știți care sunt cele mai atractive locuri pe care le puteți vizita în Finlanda? Descoperiți-le în articolul Andradei Bocan, clasa a VII-a A, care prezintă cele mai importante obiective turistice ale Finlandei, dar și câteva fun facts despre această țară. 

Recomandarea de lectură pentru gimnaziu vine din partea Cristinei Staicu, cea care prezintă câteva titluri potrivite pentru acest nivel educațional: „Poveste de Crăciun“, de Charles Dickens, „Legendele Olimpului“, de Alexandru Mitru, „Tropice tâmpe“, de Florin Bican, și „20 000 de leghe sub mări“, de Jules Verne. Pentru ciclul liceal, Smaranda Nistor recomandă câteva romane, cum ar fi „Cazemata“, de Tudor Ganea, sau „Rămășițele zilei“, de Kazuo Ishiguro, dar și ghiduri de dezvoltare personală precum „Creierul ecranului“, de Anders Hansen și Mats Wänblad, și „Arta de a vorbi convingător“, de Dale Carnegie. Așa cum ne-au obișnuit, elevii Genesis College au inclus și în acest număr al revistei câteva recomandări muzicale.

Maximilian Duță, clasa a XII-a B, realizează o prezentare a graphic designerului Stefan Sagmeister, următoarele paginii ale revistei fiind dedicate tot artei vizuale: elevii nivelului gimnazial din cadrul Genesis College ne prezintă portrete reinterpretate după lucrări celebre, proiecte digitale și de design și postere tematice. Descoperă toate creațiile elevilor în noul număr al revistei GenesisMag!