Din toamna acestui an, Liceul Teoretic Genesis College se va muta într-un nou sediu, în zona de nord a Capitalei. Astfel, liceenii își vor desfășura activitatea într-o clădire cu tradiție școlară, ce a găzduit de-a lungul vremii școli internaționale de renume, precum Lycée Français Anna de Noailles, British School of Bucharest și Deutsche Schule Bukarest.

Campusul este format dintr-un ansamblu de patru vile construite la standarde occidentale, cu săli de clasă moderne și spațioase, bibliotecă, laboratoare, spații de servire a mesei și de relaxare. De asemenea, curtea de peste 1000 de metri pătrați include un teren de sport și o grădină modernă, adecvată activităților de socializare.

Noul sediu Genesis College se află la mai puțin de 5 minute de Parcul Herăstrău și în imediata vecinătate a World Class Le Club. Astfel, liceenii vor beneficia de atât de diverse activități culturale și sportive susținute în aer liber, cât și de lecții de înot și sport sub îndrumarea antrenorilor personali de la World Class, cea mai mare rețea de health & fitness din România, cu care pregătim un parteneriat.

Avantajele Genesis College

Genesis College este un liceu internațional cu o ofertă educaţională atractivă, adaptată cerinţelor şi pieţei muncii. Elevii Genesis pot alege dintre următoarele specializări: Profil Real – Computer sciences (Matematică-informatică, intensiv informatică) și Profil Umanist – Social studies (Bilingv engleză).

În primii doi ani de liceu, elevii vor urma cursurile curriculumului național, conform profilului ales, cu elemente din curriculumul International Baccalaureate – Middle Years Programme (IB – MYP). Programul culminează la finalul clasei a X-a, cu susținerea unui Proiect Personal, un proiect de cercetare, evaluat extern. Fiecare elev este astfel consiliat individual de profesorul ales, într-un program de mentorat de minimum 35 de ore pe an.

La sfârșitul clasei a X-a, elevii vor putea opta pentru continuarea studiilor în varianta curriculumului românesc, cu susținerea examenului național de bacalaureat, sau în varianta internațională, după programul Diploma Programme (DP), urmat de susținerea Bacalaureatului Internațional.

Prin programul nostru de consiliere a carierei, îi ajutăm pe liceeni să își descopere și dezvolte aptitudinile și să învețe să și le pună în valoare. Astfel, am inițiat și încheiat parteneriate cu IntegralEdu, Student Consulting și Yourway Counseling, organizații de consultanță în domeniul evaluărilor vocaționale și studiilor universitare în Europa și America. De asemenea, liceenii vor beneficia și de cursuri de game development, prin intermediul partenerilor de la GameDev Academy.

Totodată, liceenii noștri au ocazia să participe periodic la Conferințele Genesis, prin care ne propunem să îi provocăm pe elevi să analizeze și să propună soluții pentru problemele contemporane, alături de specialiști din domeniile abordate. În anul școlar 2019-2020, liceenii au avut ocazia să participe la șapte astfel de dezbateri, cu invitați de top: jurnaliști, politicieni, economiști, profesori universitari, specialiști în comunicare, fizicieni și nu numai. Puteți vizualiza aici toate înregistrările conferințelor Genesis College.

Nu în ultimul rând, liceenii Genesis beneficiază constant de prezența și îndrumarea partenerilor noștri educaționali – personalități culturale și din zona de business, specialiști în IT, computer sciences, inteligență artificială, coaching, comunicare, debate, social skills, dezvoltare personală, care să îi inspire și să îi motiveze, în traseul lor educațional. În plus, elevii sunt implicați în programe de voluntariat, responsabilizare socială și dezvoltare a capacităților de leadership și management, prin diferite proiecte internaționale sau internship-uri.

Astfel, Liceul Teoretic Genesis College va oferi elevilor șansa de a învăța într-o școală la cele mai înalte standarde internaționale, o școală a viitorului.

De asemenea, de anul acesta, campusul educațional Genesis College va fi condus de un Advisory Board, reprezentat de Speranța Munteanu, practician în insolvență și restructurare și reputat specialist în consultanța de afaceri europeană, Teodor Baconschi, diplomat, fost ministru de externe al României și Dumitru Borțun, profesor universitar și doctor în filosofie, alături de Ioana Necula, președintele Consiliului Director și fondatorul Genesis College și Mihaela Drăguș, Director General, cofondator Genesis College.

Taxe de școlarizare

Din dorința de a încuraja și facilita accesul la o educație de calitate pentru cât mai mulți elevi, pentru înscrierile în anul școlar 2020-2021, taxele de școlarizare vor avea un caracter promoțional, care se va păstra pe parcursul celor 4 ani de studiu (pentru curriculumul național), respectiv 700 euro/lună (cu obligativitate de plată 10 luni/an).

Alte taxe:

  • Taxă de înscriere: 300 EUR;
  • Taxa anuală pentru baza materială: 300 EUR;
  • Taxa pentru masă: 100 EUR/lună.

Discounturi:

  • 1% discount anual pentru fidelitate;
  • 10% discount pentru al doilea copil înscris la Genesis College.

Aceste discounturi se aplică pentru o plată integrală a taxei și nu se cumulează cu alte reduceri sau burse.

Bursele Genesis College

Liceul Teoretic Genesis încurajează performanța și oferă burse elevilor care ating excelența în diferite domenii ale cunoașterii, artelor vizuale, muzicii sau sportului.

În funcție de media de admitere, în anul școlar 2020-2021, se vor acorda burse de studiu și reduceri de taxe, astfel:

  • 9,90-10,00 – reducere de 100% a taxei de școlarizare și o bursă lunară de 800 lei;
  • 9,60-9,89 – reducere de 100% a taxei de școlarizare;
  • 9,30-9,59 – reducere de 50% a taxei de școlarizare;
  • 9,00-9,29 – reducere de 25 % a taxei de școlarizare.

Scopul burselor este de a le oferi elevilor cu rezultate deosebite și aptitudini speciale șansa de a-și valorifica pe deplin talentul într-un liceu care oferă premisele pentru dezvoltarea abilităților individuale ale fiecărui elev. În funcție de portofoliul personal, se poate decide oferirea unor beneficii suplimentare față de cele standard.Pentru mai multe informații privind procesul de admitere, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0733 107 914 sau pe e-mail, la liceu@genesis.ro.