Curriculum

Programul educațional al Liceului Teoretic „Genesis College”

La Liceul Teoretic „Genesis College”, elevii au oportunitatea de a urma curriculumul românesc abordat în manieră International Baccalaureate® (IB). În acest mod, ei își vor forma baza necesară de cunoștințe, dar vor căpăta și resurse importante pentru a le aplica în viața de zi cu zi. Școlile IB World împărtășesc o filosofie comună: un angajament constant pentru o educație de înaltă calitate, care se desfășoară într-un mediu internațional, ce încurajează excelența. Astfel, elevii care urmează programul IB dezvoltă abilități ce transcend succesul academic.

Pentru mai multe informații despre IB și programele pe care le oferă, vă invităm să vizitați http://www.ibo.org.

Liceul Teoretic „Genesis College” este școală acreditată Diploma Programme (DP), un program specific International Baccalaureate®, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. La finalul clasei a X-a, elevii pot alege fie să urmeze următoarele clase de liceu în sistem DP, fie să continue în sistem românesc, cu alegerea disciplinelor pe care vor să le studieze și susținerea bacalaureatului la finalul clasei a XII-a. Diploma Programme este continuarea Middle Years Programme (MYP), iar elevii care au urmat programul MYP au un avantaj deoarece au fost formați în spiritul învățării conceptuale și al învățării centrate pe elev.

Numai școlile autorizate de Organizația internațională IB pot oferi cele trei programe academice: Primary Years Programme, Middle Years Programme și Diploma Programme. Pentru informații suplimentare despre IB și programele sale, vizitați http://www.ibo.org.

Curriculum românesc

Elevii pot alege dintre următoarele specializări: 

 • Profil Economic / Business Management (Tehnician în activități economice)
 • Profil Real – Computer Sciences (Matematică – Informatică. Intensiv informatică) 
 • Profil Umanist – Științe sociale (Bilingv Engleză)

Profil Economic

Descriere

Beneficii

Profil Real

Descriere

Beneficii

Profil Umanist

Descriere

Beneficii

Curriculum Diploma Programme

Diploma Programme (DP) este un program destinat elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Obiectivul principal al acestui program este de a forma elevi care se dezvoltă armonios din punct de vedere intelectual, emoțional, fizic și moral. Programul DP îi stimulează pe elevi să reflecteze asupra naturii cunoașterii, să poată cerceta independent și să desfășoare proiecte ce implică acțiuni în sprijinul comunității.

Diploma Programme este primul program oferit de organizația International Baccalaureate. A fost realizat de profesorii Școlii Internaționale de la Geneva, ce au beneficiat de asistență din partea altor școli internaționale, și a fost implementat pentru prima dată în anul 1968. De atunci, peste 3.400 din școli din întreaga lume au inclus acest program în programul lor educațional.

Curriculumul Diploma Programme este format din trei elemente de bază și șase grupe de subiecte.

Cele trei elemente de bază ale DP Programme sunt:

 •  Theory of knowledge,
 •  The extended essay
 •  Creativity, activity, service


Cele șase grupe de subiecte specifice DP sunt:

 • Studies in language and literature
 • Language acquisition
 • Individuals and societies
 • Sciences
 • Mathematics
 • The arts

Curriculum MYP

Disciplinele din curriculumul românesc sunt adaptate cerințelor programului International Baccalaureate® (IB) Middle Years Programme, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15/16 ani. Astfel, programul începe la nivel gimnazial și se încheie în timpul liceului, la finalul clasei a X-a.

MYP oferă o structură curriculară avansată din punct de vedere academic şi are ca scop dezvoltarea unor deprinderi pentru viaţă, printr-o viziune care îmbrăţişează şi transcende disciplinele academice tradiţionale. De asemenea, pe parcursul anilor MYP, elevii sunt încurajați să participe la numeroase activități, care le oferă posibilitatea de a experimenta o gamă largă de activități extracurriculare, în funcție de înclinațiile și pasiunile lor. Echipa Genesis lucrează în mod consecvent pentru a crește implicarea elevilor și a ridica standardele și performanțele, prin varietatea activităților propuse.

Iată care sunt cele 8 arii de studiu specifice Middle Years Programme: 

Pentru fiecare arie sunt distribuite minimum 50 de ore pe an. 

Community Action Service

Elevii Genesis College sunt implicați în activități ce vin în sprijinul comunității și în diferite proiecte caritabile, pentru dezvoltarea empatiei acestora și creșterea responsabilității sociale.

Proiect personal

Aspectele cheie ale programului MYP sunt menite să încurajeze cercetarea individuală, prin Proiectul Personal, necesar pentru absolvirea programului în clasa a X-a.

Proiectul Personal este un moment esențial al dezvoltării elevilor din întreaga lume înscriși în sistemul IB-MYP. Acest proiect trebuie sa fie unul personal, rezultat al pasiunilor și intereselor fiecărui elev. El presupune realizarea unui produs fizic/virtual care va fi prezentat în cadrul unei expoziții. De asemenea, elevii vor crea un raport în care vor surprinde procesul de realizare al produsului lor și vor reflecta la modul în care acesta i-a ajutat să se dezvolte. Raportul va fi evaluat de către Organizația internațională IB, iar elevii vor primi o diplomă internațională care va atesta realizările lor.

Expoziția pentru Proiectele Personale reprezintă cel mai important eveniment din viața unui elev de clasa a X-a din orice școală IB. În cadrul ei, fiecare își prezintă produsul la care a lucrat de-a lungul a șase-șapte luni. Fiecare elev este susținut în proiectul său de către un profesor îndrumător.

Ceea ce deosebește Proiectul Personal de orice alte proiecte școlare este aplicabilitatea, conexiunea directă cu lumea reală și faptul că sunt direct legate de pasiunile elevilor. Tematicile abordate au fost dintre cele mai variate, iar obiective de învățare personale s-au materializat în produse ce demonstrează creativitatea liceenilor din clasele a X-a: roboți funcționali, programe de dezvoltare personală, filme, articole de revistă, detectoare de particule, machete arhitecturale, jocuri video și multe alte teme i-au ajutat pe elevii Genesis College să învețe cum să-și folosească cunoștințele și abilitățile dobândite până acum într-un mod creativ, organizându-se singuri, comunicând cu specialiști în domeniile alese și, mai presus de toate, gândind noi soluții pentru situațiile neașteptate cu care s-au confruntat.

Focusul principal al Personal Project este ca elevii să pună în practică abilitățile (ATL skills) dobândite de-a lungul celor 10 ani de studiu, demonstrând că viziunea Genesis College este una complet realizabilă prin intermediul profilului elevului IB (IB learner profile).

Descoperă AICI care sunt obiectivele și direcțiile de acțiune ale MYP!