În cadrul proiectului intitulat „Lege et impera”, în traducere Citește și stăpânește, am avut-o ca invitată pe doamna Adriana Moca, actriță și manager cultural, cu  o activitate bogată în promovarea lecturii în rândul tinerilor, cu proiecte precum Claralectio, Lectoriada, Lege et impera și altele. Copiii au discutat despre creativitatea online, despre vizite virtuale în marile muzee ale lumii, despre cum aleg o carte pentru a o achiziționa și cât de des merg în librării.

Cunoscuta actriță, omul de radio și managerul cultural, Adriana Moca, a oferit câteva frumoase „mostre” de lectură performativă din textele câtorva autori români contemporani pe care îi vom avea ca invitați în întâlnirile următoare: Florin Bican și Lavinia Braniște, precum și din Roald Dahl, unul dintre autorii preferați ai copiilor la această vârstă. Urmează realizarea lecturilor video de către copii, sub îndrumarea atentă a profesorilor de limba și literatura română pentru a putea participa la concursul la nivel național de video lecturi.

Menționăm că, în cadrul aceluiași proiect, elevii claselor de liceu s-au înscris la concursul de recenzii și așteaptă nerăbdători rezultatele. Le urăm tuturor elevilor noștri mult succes!