În cadrul Lunii lecturii, elevii claselor a II-a s-au întâlnit luni, 11 mai, cu autorul de cărți pentru copii Alec Blenche.

Copiii au fost încântați să afle cum au luat naștere personajele lor preferate, cum îi vin scriitorului ideile, dar și ce alte cărți va mai scrie acesta în viitorul apropiat. De asemenea, cei mici au avut parte și de o surpriză: Alec Blenche le-a dezvăluit, în premieră, titlul noului său roman pentru copii, care va fi disponibil în curând. 

Alec Blenche are 18 cărți publicate, iar în ultimii ani a participat la numeroase emisiuni de televiziune și radio și a organizat și susținut o serie de prezentări, workshop-uri pe teme de nutriție și alimentație sănătoasă,  precum și tabere de detoxifiere și de gătit hrană vie.

Prima sa carte pentru copii a fost “Erus și Valea Răbdării”. Aventurile micului Erus și ale prietenului său, Alpi, un măr care vorbește, s-au bucurat de un asemenea succes, încât continuarea lor, Erus și Valea Generozității, a venit într-un mod firesc. 

Părinții și copiii sunt încântați de aceste cărți care vorbesc în fraze simple și convingătoare despre respectul față de natură și față de tot ceea ce este viu, despre răbdare, generozitate și iubire.