Grădinița Genesis Kipinä abordarea procesului educațional
La Grădinița Genesis Kipinä aprindem dragostea pentru învățătură și cunoaștere în inimile copiilor.
Grădinița Genesis Kipinä, grădiniță acreditată de Ministerul Educației, a integrat, în 2021, filosofia programului de educație finlandeză pentru copii, Kipinä, oferind astfel un program educațional inovativ, unic în București.
La Grădinița Genesis Kipinä ne concentrăm atenția asupra creșterii și dezvoltării copiilor, încurajându-i și susținându-i să își atingă potențialul maxim. Ne propunem ca, prin abordarea holistică a procesului de învățare, copiii să dobândească o serie de abilități necesare pe tot parcursul vieții – abilități sociale și de comunicare, de cercetare și organizare și, mai ales, de gândire critică. Mai multe despre Programul Kipinä puteți afla aici.
Educație la
standarde internaționale
Îmbinarea Curriculum-ului românesc pentru educația timpurie, cu metodele de educație finlandeză ale programului Kipinä aduce nenumărate beneficii pentru dezvoltarea copiilor. Programul se concentrează pe șase direcții de dezvoltare, care creează premisele pentru obținerea unor bune performanțe ulterioare absolvirii grădiniței – învățarea alfabetului ori însușirea competențelor logico-matematice sau de comunicare.
Mediul de învățare cald și natural, creat pentru a dezvolta imaginația și creativitatea copiilor, personalul calificat, pregătit la Häme University of Applied Sciences din Finlanda, instituție de prestigiu care pregătește și educatorii din sistemul de învățământ finlandez, planurile individuale de învățare, comunicarea continuă între părinți și educatori, reprezintă, la rândul lor elemente de bază pentru ca cei mici să poată progresa în mod natural, într-un ritm adaptat particularităților fiecăruia dintre ei. Rezultatul este crearea unei baze educaționale solide, care permite, la finalul anilor de grădiniță, integrarea copiilor în orice sistem educațional.
Direcțiile de dezvoltare
urmărite
Învățarea bazată pe joc ghidat, dar nu exclusiv, oferă un avantaj competitiv copiilor, comparativ cu metodele de educație bazate doar pe joc liber sau pe alte abordări. Programul activităților desfășurate la Grădinița Genesis Kipinä vizează 6 direcții de dezvoltare, pentru ca cei mici să se dezvolte atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, social și cognitiv.
Cele 6 direcții de dezvoltare:
- Dezvoltarea cognitivă prin explorare și joc
- Relaționare și dezvoltarea caracterului
- Competențe numerice
- Dezvoltarea fizică și importanța conștientizării sănătății
- Conștientizarea culturală și diversitatea
- Alfabetizare, comunicare și limbaj.
La Genesis, programul educațional oferă copiilor un mediu sigur, cald și îmbogățit în care copiii învață prin joc. În calitate de educatori colaborăm cu specialiști în diverse domenii, avându-i alături pe profesorii noștri pentru a crea un mediu de învățare cât mai stimulativ și distractiv.
Programe care îmbogățesc
experiența Genesis Kipinä
Pe lângă activitățile curente, curriculumul grădiniței este îmbogățit cu programul de activități alternative, care le aduc copiilor experiențe interesante și oportunități de explorare, prin opționalele pe care ei le au la dispoziție. Acestea sunt diverse și acoperă o gamă largă de preocupări ale celor mici: limba engleză, dans, aikido, artă vizuală, muzică, sport, atelier de dezvoltare personală. Toate acestea fiind incluse în taxa de școlarizare și organizate corespunzător nivelului de vârstă.
Grădiniţa Genesis Kipinä oferă un mediu educațional în care copiii își pot cultiva talentul și își pot cunoaște și depăși limitele. Profesorii implicați în program pun în centrul concepției lor pedagogice respectul și atitudinea pozitivă față de copii, abordând întotdeauna activitățile prin prisma vârstei, a particularităților și a potențialului fiecărui copil.
Educație bilingvă
oportunități de învățare nelimitate pentru copii
Grădinița Genesis Kipinä oferă un program bilingv de învăţare a limbii engleze, care abordează teme diferite, studiate pe parcursul anului școlar. Activitățile diverse, cântecele, mișcarea, poveștile și jocurile sunt instrumentele folosite pentru a familiariza copiii cu limba engleză, aceasta devenind, în timp, o parte firească din modul cum ei gândesc și se exprimă.
Programul intensiv de limba engleză este susținut de către profesorii de limba engleză (English Language coordinators), specialist teachers (sports, arts, music) și educatori (homeroom teachers and teacher assistants). De asemenea, copiii participă la activități și interacționează cu un profesor vorbitor nativ.
Activitățile din
programul bilingv
Limba engleză este utilizată pe durata întregului program de grădiniță. Predarea se realizează în sistem team teaching – personalul specializat (homeroom teachers și teacher assistants) creând zilnic diferite contexte în care copiii pot exersa și învăța noi noțiuni.
Materialele folosite în cadrul activităților sunt variate și atractive, adaptate vârstei copiilor și potrivite pentru activitățile de joacă, de explorare senzorială, muzică și mișcare, mimă și pantomimă ori jocuri de rol.
Story of the week și Song of the week, citite sau cântate în spațiul minunat, Music&Reading Room sunt, de asemenea, o parte importantă a programului bilingv. Fiecare poveste și fiecare cântec sunt alese în așa fel încât să aibă legătură cu tema studiată în săptămâna respectivă și să transmită un mesaj educativ copiilor.
Spațiile de joacă atât cele din interior, cum este și Indoor Play Room, cât și cele din exterior, asigură un bun context pentru ca cei mici să își dezvolte motricitatea grosieră și abilitățile sociale.
EduGarden este spațiul de învățare în aer liber. Copiii au la dispoziție mobilierul necesar, confortabil, din lemn masiv de stejar, pentru activități în natură – artă, știință, storytelling, muzică. Activitățile de învățare se desfășoară zilnic și în afara clasei, pentru că la Grădinița Genesis Kipinä, fiecare moment este un moment de învățare prin explorare și descoperire.
Friendship City, micul oraș în aer liber, o reprezentare a comunității în care trăiesc cei mici, simulează acțiunile din viața reală și le permite copiilor să exerseze diverse acțiuni sau preocupări – Market Place, Hospital, Police Station, chiar și o cabană, toate oferă copiilor contextul ideal pentru dezvoltarea abilităților de viață practică. Din programul zilnic nu lipsesc nici momentele de joc și joacă la zonele senzoriale – Mud Kitchen și nisiparul, dotate cu accesoriile necesare.