Genesis College

Grădinița - Genesis Kipinä

Cu o experiență de 23 de ani, în care am îmbinat pasiunea pentru educație cu grija pentru copii,
suntem astăzi singura instituție de învățământ din București care adaugă la curriculumul național elemente și
metode de educație finlandeză prin programul internațional Kipinä.

Misiunea Genesis este aceea de a forma o comunitate cu valori și scopuri înalte, bazată pe responsabilitate, compasiune și moralitate.

Primii ani sunt esențiali, astfel încât, continuăm să punem la dispoziția copiilor de vârstă preșcolară cele mai noi și mai eficiente metode de predare. În 2021, inspirați de metodele de educație finlandeze, precum și de rezultatele obținute de elevii care învață în acest sistem, am devenit parte a reputatei rețele internaționale Kipinä Kids. Kipinä propune un model educațional ce folosește pedagogia finlandeză, având la bază învățarea ghidată, urmărind să dezvolte o serie de abilități precum abilitățile sociale, de comunicare, gândirea critică sau abilitățile de cercetare și de organizare.

Programul Kipinä este bazat pe învățarea prin joc și cuprinde șase direcții pentru dezvoltare și inovare, ce au ca focus dezvoltarea emoțională, socială, cognitivă și fizică a fiecărui copil. Kipinä oferă un cadru de învățare în care au loc activități ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor și care este coordonat de profesori specializați și certificați la Häme University of Applied Science – instituție care pregătește profesorii din Finlanda. Prin jocurile interactive, copiii capătă încredere în sine și își dezvoltă abilitățile sociale, cognitive și fizice, acestea fiind baza dezvoltării lor ulterioare.

Joc

Jocul este o parte importantă din rutina zilnică a oricărui copil. Grădinița Genesis Kipinä oferă un context în care copiii sunt stimulați și încurajați să exploreze, să descopere și să învețe prin joacă.

Mediu stimulativ
și sprijin

Copiii participă la activități diverse, într-un mediu care îi încurajează să se dezvolte din punct de vedere socio-emoțional. Educatorii sunt instruiți să îi ghideze și să le ofere sprijinul necesar pentru ca ei să poată descoperi, prin joacă, lucruri noi despre lumea care îi înconjoară.

Dezvoltare

Abordarea este holistică, punând accent pe dezvoltarea fizică, emoțională, cognitivă și socială a fiecărui copil. Elementele de curriculum abordate presupun activități ce stimulează abilitățile de colaborare, comunicare, gândire critică și creativitate.

De ce să alegi Grădinița Genesis Kipinä

Primii ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea ulterioară a oricărui copil, iar noi, la Grădinița Genesis Kipinä am creat mediul propice, în care copiii pot să descopere bucuria de a învăța lucruri noi în fiecare zi.

Jocul – principala preocupare a celor mici rămâne în centrul activităților pe care le propunem în programul grădiniței. Plusul pe care l-am adus filosofiei Genesis este abordarea finlandeză, programul Kipinä îmbogățind curriculumul național cu elemente care pun accent pe dezvoltarea abilităților secolului XXI. 
Metodele aplicate în cadrul grădiniței implică, printre altele, modelul Gradual Release of Responsibility (GRR), prin care educatorii Kipinä, certificați prin cursuri de pregătire la HAMK Häme University of Applied Sciences, Finlanda, interacționează și ghidează continuu copiii, ajutându-i să depășească obstacolele și provocările și susținându-i să învețe în timp ce se joacă.

Beneficiile înscrierii copilului la Grădinița Genesis Kipinä

Prin participarea la activitățile din cadrul grădiniței, copilul beneficiază de:

Activitățile propuse de
Grădinița Genesis Kipinä

Îmbinarea curriculumului românesc cu elementele de pedagogie finlandeză prin programul Kipinä sunt garanția că toți copiii au șansa să crească și să se dezvolte în ritm propriu, fiind, totodată, pregătiți pentru a se integra în orice sistem educațional după absolvirea grădiniței. Află detalii despre admiterea la grădiniță

Activitățile pe care copiii le au la dispoziție în timpul programului obișnuit, fie că au loc în Campusul grădiniței, în interior sau în exterior, sunt completate de ieșiri, vizite, excursii periodice ori tabere. 

În plus, pentru copiii care își doresc să își cultive abilitățile și talentele, dincolo de programul obișnuit al grădiniței, există oferta de cluburi Kids Club, din care pot alege ceea ce li se potrivește. Află mai multe despre oferta Kids Club.

Fă cunoștință cu managementul
Genesis College!

Descoperim, dezvoltăm și promovăm potențialul nativ al fiecărui copil și le cultivăm tuturor pasiunea pentru studiu.

Află cum este o zi la
Grădinița Genesis Kipinä

Încurajăm, în fiecare zi, curiozitatea nativă a copiilor și dorința lor de a afla lucruri noi.
Descoperă cum arată o zi la Grădinița Genesis Kipinä.