Liceul Teoretic „Genesis College” a participat la Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, un program destinat tuturor celor care doresc să își deschidă propria afacere sau să înțeleagă mai bine ce înseamnă viziunea antreprenorială și cum poate fi ea transpusă într-o companie de succes.

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week) se sărbătorește anual în a treia săptămână a lunii noiembrie, cu scopul de conecta milioane de oameni de toate vârstele și mediile prin evenimente și activități locale, naționale și globale. De la competiții și ateliere de lansare la scară largă, până la discuții mici, comunitare, GEW ajunge la un public nou și conectează participanții la o rețea care îi poate ajuta să facă pasul următor, indiferent unde se află în călătoria lor antreprenorială. În perioada 16-22 noiembrie, au fost organizate peste 40.000 de evenimente despre antreprenoriat, în 180 de țări din întreaga lume. 

Ca urmare a pandemiei COVID-19 de anul acesta și a impactului său fără precedent, GEW 2020 este o chemare la acțiune, pentru ca societățile să lupte cu virusul și să se alăture în exploatarea noilor idei și a inovației, în beneficiul tuturor.

Ne dorim să îi ajutăm pe elevi să înțeleagă ce presupune antreprenoriatul și, de-a lungul timpului, să construiască și să consolideze legături cu tineri cu aceeași pasiune, dar și să intre în contact cu antreprenori români activi și inspirați. Cu ocazia Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, Ioana Necula, fondatorul Genesis College, a organizat o serie de evenimente menite să îi familiarizeze pe elevii noștri cu mediul de business. 

În cadrul orei de educație antreprenorială, elevii claselor a VIII-a l-au avut invitat pe Dan Ștefan, managing partner al Autonom, cea mai mare companie antreprenorială românească de pe pieţele de leasing operaţional auto şi rent-a-car. Copiii au aflat de la acesta cât de importantă este educația antreprenorială, care sunt principiile de bază în business, cum pot porni o afacere și multe alte informații utile și inedite.