Ce se întâmplă când combini pasiunea pentru artă și creativitate cu o fundație educațională solidă și cu dorința de a genera schimbări? Regăsim însumarea tuturor acestor atribute la Alexandra Mihăescu, absolventă a Genesis College, în prezent studentă la London College of Fashion, din cadrul University of the Arts London.

Parcursul educațional al Alexandrei Mihăescu a cuprins opt ani de pregătire la Genesis College, ani pe care îi descrie ca fiind cei mai importanți din formarea sa. Alexandra le recomandă elevilor care urmează în prezent cursurile Genesis College să-și creeze o relație constructivă cu profesorii lor și să încerce cât mai multe activități extrașcolare, “deoarece nu multe instituții de învățământ pun la dispoziție o varietate atât de mare de proiecte.”

Amintirile dragi ale anilor petrecuți la Genesis se împletesc cu emoțiile infinitelor posibilități ale tinereții, perioadă pe care Alexandra o trăiește într-unul dintre cele mai vibrante orașe ale lumii. Despre trecut, prezent și viitor, în interviul de mai jos:

Cum te-ai acomodat la Londra?

Sunt fericită pentru că am luat decizia de a studia în Londra. Mi se pare că este locul ideal pentru a-mi petrece anii de facultate. M-am adaptat foarte ușor, pentru că eram familiară cu locul încă de mică și pentru că sunt mulți oameni deschiși și prietenoși, toți venind aici cu același scop ca și mine: să studieze, și poate, pe viitor, să lucreze.

Cum a fost experiența ta la Genesis College? Câți ani ai petrecut aici?

Cei opt ani petrecuți la Genesis College au fost cei mai importanți ani din educația mea, poate chiar mai mult decât liceul. Aici mi-am format stilul de învățare, mi-am pus bazele în cunoștinte și am identificat valorile cu care am pornit în viață.

Care crezi că au fost principalele avantaje ale sistemului educațional al Genesis College? Ce aduce în plus față de alte școli?

Principalele avantaje ale sistemului educațional Genesis sunt varietatea în discipline și implicarea conducerii și a profesorilor în a implementa cât mai multe proiecte și noutăți în activitățile elevilor. Anul acesta, am înțeles că elevii beneficiază de cursuri de antreprenoriat și educație financiară, care sunt extrem de utile pentru viitor. Nu mulți copii au șansa de a învăța cum funcționează băncile, taxele sau cum să îți deschizi un business.

Ce le-ai recomanda elevilor care trec acum prin școală?

Le recomand să aibă încredere în profesori și să mențină o relație cât mai bună cu ei, deoarece cea mai buna pregătire, atât academică, cât și socială, o pot primi de la ei. Să încerce cât mai multe activități extrașcolare, deoarece nu multe instituții de învățământ pun la dispoziție o varietate atît de mare de proiecte. În rest, să se distreze și să lege prietenii!

Ce ai ales să studiezi la facultate? Ce profesie ți-ar plăcea să urmezi?

Am ales să studiez arta, specializându-mă pe design vestimentar pentru femei. Îmi doresc să rămân în domeniul modei, în principiu pe partea de design și creație.

Care este cea mai frumoasă amintire din Genesis?

Cea mai frumoasă amintire a fost banchetul de clasa a 8-a. A fost o ultima ocazie în care am putut să îmi revăd toți profesorii și colegii, încă din clasa întâi. Pe atunci eram foarte puțini în clase, așa că i-am invitat și pe cei din anii mai mari. A fost o seară frumoasă, în care s-a dansat și s-a râs până târziu, in care s-au povestit toate intamplarile amuzante si certurile. Se simtea atat tristetea de incheiere a acestui capitol, cat si bucuria ca am avut parte de astfel de profesori si colegi care ne-au devenit prieteni.

London College Fashion

Credit foto – London College of Fashion

London College of Fashion (LCF) are o tradiție de peste o sută de ani în formarea creativilor din industria modei. De-a lungul timpului, aici s-au format designeri celebri precum Jimmy Choo, William Tempest, Jonathan Anderson și chiar conaționala noastră Ioana Ciolacu în perioada internship-ului pentru Stella McCartney.