În 2021, vom oferi copiilor acces la Kipinä, cel mai cunoscut model de educație preșcolară finlandeză, ce va fi disponibil în exclusivitate în București, la Genesis College.

Această nouă investiție Genesis face parte din eforturile noastre continue de a aduce în campusul Genesis cele mai bune practici și instrumente necesare copiilor, pentru transformarea potențialului lor în realitate și construirea unui viitor de succes” – Ioana Necula, fondator Genesis College.

Grădinița Genesis, având acreditare națională și acreditare PYP – IB, îmbogățește, prin acest nou parteneriat, experiența și dezvoltarea copiilor, integrând componentele modelului Kipinä. Conceptul Kipinä este bazat pe cele mai bune practici din modelul finlandez pentru educația timpurie, amplificându-le prin asimilarea celor mai recente cercetări și descoperiri în dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Kipinä, cel mai bun model de educație prin joc din lume
Puteți citi mai multe despre conceptul Kipinä, aici.

Programul Kipinä combină competențele secolului XXI, abilitățile funcțiilor executive și instruirea concentrată, fiind bazat pe joc și dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani. Grădinițele Kipinä își desfășoară în prezent activitatea în 16 țări și șapte limbi. Abordarea Kipinä pregătește cu succes copiii pentru a intra ulterior în orice sistem educațional: național, american (IB), britanic sau alte școli internaționale.

Ca parte din procesul de transformare a Grădiniței Genesis, profesorii vor fi instruiți la nivel de studii postuniversitare, prin intermediul universității partenere Kipinä din Finlanda (Häme University of Applied Sciences).

Suntem încântați de parteneriatul cu Genesis College, prin care Kipinä, cel mai bun model de educație prin joc din lume, va deveni o posibilitate reală pentru copiii din București. Genesis College este deja un pionier în materie de educație premium, fiind în prima linie a inovației din sălile de clasă” – Kieran Galvin, fondator și managing director Kipinä.