Construim prin educație, iar, în prezent, curriculumul național nu explorează adevăratul potențial cultural și estetic al domeniului arhitecturii. Prin întâlnirile în cadrul clubului dorim să dezvăluim elevilor unghiurile și fațetele mai puțin știute ale acestei arii, care se poate transforma ușor dintr-o pasiune în drum profesional.

Noutatea demersului didactic o constituie modul în care elevii se vor raporta la acest domeniu, prin abordări inter, multi și transdisciplinare, cu accent pe stimularea gândirii critice și a gândirii creative. În aceeași măsură, cursul va parcurge și înțelegerea arhitecturii ca limbaj al formelor semnificante, precum și materializarea lor sub forma cadrului construit.

Parcurgerea temelor va fi susținută prin expunerea și analiza aspectelor inedite și, în același timp, relevante pentru istoria patrimoniului arhitectural local, regional și universal.

De ce să participi?

Toate cursurile vor cuprinde o componentă practică: exerciții de intervenție digitală asupra imaginii de arhitectură utilizând la acest nivel basic softuri 2D, schițe de observație, schițe conceptuale, desen liber și noțiuni de desen geometric, compoziții în tehnici clasice / consacrate sau tehnici digitale. Aprofundarea domeniului digital architecture va conține o tematică structurată pe cunoașterea și înțelegerea modului prin care tehnologiile virtuale pot ameliora semnificativ forme ale arhitecturii și, implicit, cadrul vieții cotidiene a beneficiarilor direcți, la nivel individual și colectiv.

De-a lungul întâlnirilor, ne propunem să încurajăm tinerii atât să își exprime pasiunea, cât și să își pună în aplicare cunoștințele acumulate în cadrul unor conferințe și concursuri de referință în domeniu, precum Concursul de Arhitectură „I. N. Socolescu” sau proiectele asociației „De-a arhitectura”.

Profesor

Iulian Toma, artist plastic român, lector universitar la Universitatea Naţională de Arte și colaborator cu tradiție al Genesis College, are o experiență semnificativă în îndrumarea și coordonarea elevilor și studenților și o vastă activitate expozițională națională și internațională.

Durată curs: săptămânal, joi
Preț: 70 de lei ședința
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.