Clubul se adresează liceenilor pasionați de lumea științei. Temele, modul interdisciplinar de abordare și experimentele sunt astfel concepute încât să fie complementare orelor de știință, completând și punând în context informațiile căpătate la școală.

De ce să participi?

Pe parcursul programului, vom descoperi cum a evoluat și s-a îmbogățit cunoașterea umană, dar și modul în care diferitele ramuri ale științei se îmbină, pentru a ne oferi răspunsuri în domenii extrem de variate, de la aflarea vârstei Pământului și a Universului și până la dezvoltarea unor tehnologii precum microprocesoarele sau ingineria genetică.

Vom avea, de asemenea, activități practice variate: observații astronomice, folosirea datelor satelitare pentru monitorizarea Pământului, participarea la programe de citizen science în cadrul competițiilor internaționale de inginerie genetică pentru licee.
Profesor

Clubul va fi susținut de Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România. De peste un deceniu, dezvoltă programe educaționale non-formale, de popularizare a științei, atât pentru copii, cât și pentru adulți. “Cai putere” și “Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu, “Dincolo de răsărit” și “Bani negri pentru zile albe”. În 2002 a obținut premiul UNITER pentru Cel mai bun tânăr actor.

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Joi, 14.35-16.15
Preț: gratuit
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.