Miercuri, 23 iunie, am sărbătorit cu bucurie și mândrie încă un capitol încheiat cu bine alături de liceenii noștri, care au participat la festivitatea de premiere, într-un spațiu special amenajat în cadrul librăriei Cărturești Verona Demisol.

Elevii au petrecut timp împreună într-o atmosferă relaxată, și-au amintit activitățile, provocările, proiectele și întâlnirile semnificative pe care le-au trăit în cadrul ultimului an școlar și au discutat despre proiectele de viitor pe care le pregătim pentru următorul capitol.

În acest context, am avut alături de noi doi dintre foștii absolvenți ai Școlii Genesis, alumnii Bianca Rădulescu și Andrei Necula, care ne-au împărtășit ce a însemnat pentru ei să se dezvolte, să crească și să își construiască parcursul educațional cu fiecare nou pas și experiență, atât individual, cât și la nivel colectiv, în cadrul comunității Genesis, unde fiecare elev este autorul propriei povești.

După acest moment, diriginții fiecărei clase au transmis câte un mesaj despre parcursului anului provocator pe care liceenii tocmai au reușit să îl ducă la bun sfârșitdupă care aceștia au acordat premii și diplome fiecărui elev.

În cadrul evenimentului, doamna profesoară Valentina Dima a înmânat elevilor premiile obținute prin implicare în cadrul concursului Școala de lectură Lege et Impera. Mai departe, ne-am bucurat să o avem alături de noi pe doamna profesoară Corina Lungu, care ne-a povestit despre procesul de dezvoltare al Centrului Cultural, proiectele de viitor și contribuția substanțială pe care liceenii Genesis College au avut-o pentru ca ideile să prindă viață.

În premieră, doamna Lungu ne-a prezentat imagini din cadrul taberei de creație și ne-a invitat la o expoziție inedită cu lucrările realizate de către elevi în cadrul activităților din timpul taberei.

De-a lungul timpului, alături de profesori și mentori, liceenii au descoperit că există o serie de nevoi fundamentale ale unei minți și ale unui suflet aflate în plină dezvoltare, care pot fi educate: nevoia de a da un sens vieții, de mirare și întrebare, de încercare și eșec, de identitate, de cultură, de joc și de comunicare. Aceste nevoi și idealuri completează procesul de evoluție pe care avem grijă să ni-l cultivăm împreună, care ne poate ajuta să ajungem oamenii care vrem să devenim cu adevărat, într-un mediu conectat internațional, ce cultivă cu fiecare pas valorile unei IB World School.

A fost o deosebită bucurie să fim împreună și să sărbătorim acest moment important pentru noi și elevii noștri.

Vă mulțumim și așteptăm cu nerăbdare să începem un nou capitol!