Doar 11% dintre elevii din România au făcut peste patru ore pe zi în cadrul școlii online, în timpul pandemiei, potrivit unei cercetări desfășurate în perioada 12 – 25 iunie 2020, pe un eșantion de 8.972 de elevi, părinți și profesori. 

Obiectivul acestei cercetări a fost acela de a realiza o radiografie de moment a modului în care s-a desfășurat școala online în ultimele 3 luni ale anului școlar 2019-2020.

Conform cercetării, 25% dintre copii declară că au petrecut mai puțin de două ore pe zi în cadrul școlii online, 29% între două și trei ore, iar 21% între 3 și 4 ore. 13% dintre elevi declară că au petrecut mai puțin de o oră sau deloc. 

În procentul de 11% se încadrează și elevii Genesis College, care, în toată perioada în care școlile au fost închise, atât în primăvara acestui an, cât și în prezent, au participat la toate orele online, după orarul obișnuit al școlii. 

După cum știți deja, școala noastră este prima din România cu clase virtuale funcționale și suntem mândri că putem oferi copiilor un proces educativ eficient, care să le asigure parcurgerea materiei în cele mai bune condiții.

Având în vedere nivelul excelent al dotărilor Genesis College, cât și ușurința cu care atât elevii, cât și profesorii folosesc în prezent resursele online și Chromebook-urile în procesul educativ, lecțiile pot fi susținute fără probleme până la ridicarea restricțiilor. Cursurile Genesis se vor desfășura după orarul obișnuit al școlii – atât predarea, cât și evaluarea vor fi susținute online, conform calendarului național.