Zâmbet pentru supereroi

Elevii Liceului Teoretic “Genesis College” din București lansează inițiativa “Zâmbet pentru supereroi”, prin care vor oferi zâmbete celor care luptă în prima linie cu pandemia de COVID-19. Campania are scopul de a mulțumi eroilor României din acest an dificil: atât cadrelor medicale, cât și personalului auxiliar, pompierilor, polițiștilor, voluntarilor, șoferilor de pe ambulanțe, curierilor, lucrătorilor din supermarket și tuturor celor care, zi de zi, muncesc ore în șir pentru ceilalți, indiferent de riscuri.

Astfel, copiii vor face desene, colaje, picturi și alte creații artistice care să reprezinte zâmbete, pe care le vor dărui apoi celor din linia întâi. Lucrările pot fi realizate atât fizic, cât și pe dispozitive electronice.

“Prin intermediul acestei campanii, încercăm să aducem un plus de bine în societate. Ne dorim, astfel, să le mulțumim eroilor noștri cotidieni, care îşi asumă riscuri incredibile în condiţii foarte grele și să le aducem, măcar pentru o clipă, zâmbetul pe buze și speranța. Un simplu zâmbet are puterea de a face cuiva ziua mai bună, de a reduce stresul și de a întări sistemul imunitar”, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.

Campania își propune să aducă laolaltă preșcolari și elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale din București și este deschisă tuturor celor ce își doresc să se alăture demersului inițiat de Genesis College.

Invităm copiii din toată țara, care doresc să participe la inițiativa “Zâmbet pentru supereroi”, să dea frâu liber creativității și optimismului și să ne trimită fotografiile lucrărilor lor, însoțite de un mesaj adresat celor din linia întâi, la adresa zambete@genesis.ro. Tehnica de lucru este la alegere: creioane grafit, acuarele, colaj sau orice alte intervenții creative. Toate fotografiile vor fi adunate într-o colecție a zâmbetelor, ce va fi publicată pe site-ul genesis.ro.

“Zâmbet pentru supereroi” este cea de-a treia inițiativă civică lansată anul acesta de Liceul Teoretic “Genesis College”. În luna martie, peste 40 de profesori au oferit lecții online gratuite pentru copiii cadrelor medicale, din dorința de a-i sprijini în această perioadă dificilă și plină de provocări. De asemenea, în luna iunie, elevii și profesorii Genesis College și-au unit forțele și au strâns banii necesari achiziționării unor tablete performante, care au ajuns la cinci copii din București, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copiilor.

Despre Genesis College:

Povestea Genesis a început în anul 2000, odată cu deschiderea unei grădinițe care să le ofere copiilor o educație timpurie de cea mai bună calitate, să le dezvolte abilitățile într-un climat sigur și să le deschidă calea pentru următoarele etape de învățare.

În prezent, campusul Genesis College este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial și, din 2019, și-a extins oferta educațională pentru nivelul liceal.

În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România.

În 2020, Școala Genesis a devenit oficial școală autorizată a programului internațional IB (International Baccalaureate) la nivel primar (PYP – Primary Years Programme) și gimnazial (MYP – Middle Years Programme), un program flexibil, ce pune accent pe învăţarea centrată pe elev, concentrându-se pe nevoile sociale, emoţionale și academice ale copiilor.

400 de copii învață, explorează, comunică și cooperează la Genesis College, într-un climat emoțional securizant, în care sunt încurajați să se autodescopere, să își stabilească obiective înalte și să le urmeze cu pasiune.

Genesis College este prima școală din România cu o digitalizare completă 1:1, adică toți elevii, începând de la clasa pregătitoare, până la cei de liceu, au Chromebook-uri, pe care își desfășoară activitatea. Astfel, lecțiile au devenit mai distractive și mai interactive, iar elevii au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse, dar și la notele obținute în urma evaluărilor.