Corina Lungu

Director Cultural Liceul Teoretic "Genesis College"

Profesor de design

A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, promoția 2002, și are un doctorat în domeniul Designului Grafic, cu studii Masterale susținute în cadrul Université Libre de Bruxelles și cursuri de formare în design grafic la Central Saint Martins College of Art and Design din Londra. Are o vastă experienţă profesională și un parcurs de mai bine de 20 de ani în Publicitate, unde a obținut o serie de premii internaționale în cadrul concursurilor: Epica Awards, ECO Awards și premiul I oferit de Lions Club România, pentru realizarea primului muzeu neolitic dedicat copiilor din satul Vădastra, proiect care a urmărit revitalizarea tradiţiei ceramice românești în zona de sud a țării. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici în cadrul secției Design din București și a expus de-a lungul timpului în mai multe galerii de artă din București proiecte de performance art, action painting și instalație, a publicat articole în reviste de specialitate în domeniul designului de interior și a scris o carte despre branding, având în focus logo-ul, ca element central al identității vizuale. Este inițiatoarea concursului de benzi desenate Manga Arena, primul concurs dedicat pasionaților stilului japonez din România.

Face parte din echipa de profesori coordonatori a proiectelor personale din cadrul programei internaționale IB și întreține constant comunicarea în cadrul proiectelor de parteneriat cu instituții culturale prestigioase din România, facilitând astfel derularea unor evenimente culturale susținute în cadrul Genesis College.

Obiective: „M-am alăturat echipei Genesis College pentru a putea forma și ghida următoarele generații atrase de domeniul plin de fascinație al designului și al artelor vizuale. Vreau să îi motivez pe elevi să-și aleagă o viitoare carieră în domeniul designului, fie că este vorba de amenajări interioare, design grafic, modă sau design de obiect. În cadrul programului internațional IB, îmi propun realizarea cât mai multor proiecte culturale și cu caracter social împreună cu elevii, urmărind astfel cele mai importante puncte ale dezvoltării și formării personale a elevilor Genesis College, prin intermediul misiunii IB. Creativitatea necesită mult curaj, așa cum spunea și pictorul Henry Matisse, de aceea mi-am dorit întotdeauna să-i pot face pe copii să privească în interiorul lor și să descopere lucruri nebănuit de frumoase care le pot da aripi pe viitor și mai ales să învețe să nu se teamă de eșec“.