Când educația urmează sensul vieții

 

Mi-am asumat provocarea de a construi o școală care să răspundă aspirațiilor și valorilor multor părinți dornici să își îndrume copiii pe drumul evoluției interioare și al dezvoltării abilităților intelectuale și fizice, pentru reușitele lor continue, de specialiști în domeniile alese și de oameni integri și valoroși.

Filosofia noastră educațională urmărește dezvoltarea aptitudinilor pentru cunoașterea și înțelegerea profundă a vieții, accentuează interesul pentru comunicare, respectul față de cultură și valorile universale, dezvoltând legăturile dintre gândirea critică și inteligența emoțională.

Am creat o structură educațională solidă, cu o echipă interdisciplinară dispusă să descopere nivelul următor de schimbare a mijloacelor de manifestare socială, multiculturală și tehnologică. Am adus și vom continua să aducem alături de noi experți în educație care să ne faciliteze accesul la metode moderne și eficiente de predare, validate la nivel internațional și să ne sprijine în aprecierea, înțelegerea și respectarea unicității fiecăruia dintre cei care vor reprezenta lumea în evoluție.

Sunt recunoscătoare cu fiecare an împlinit de Genesis College și mulțumită să văd cum colectivul de 20 de copii și 7 profesori cu care am pornit acum 18 ani s-a transformat într-o comunitate de 400 de copii și peste 100 de profesori, care creează universul transformațional necesar pentru lumea în schimbare.

Voi căuta să întorc darul pe care mi-l oferă educația, prin a urmări să descopăr noi înțelesuri și soluții pentru a face din Genesis College un campus solid, modern și una dintre cele mai apreciate destinații de învățare.

Ioana Necula
Fondator Genesis College
Președinte Consiliul Director

Privilegiul de a învăța în fiecare zi

 

Cu fiecare zi pe care o încep la Genesis College, simt bucuria și onoarea pe care le aduce responsabilitatea de a primi și a oferi experiențe de învățare.

Am răspuns cu entuziasm începuturilor Genesis College și propunerii de a mă alătura uneia dintre cele mai îndrăznețe idei de dezvoltare educațională – campusul școlar care să onoreze profilul unic al fiecărui elev și să țină seama de stilurile de învățare, de noile cerințe de facilitare a informațiilor și de o scară de valori înalte, în spiritul căutării cunoașterii, a disciplinei interioare și a orientării către înțelegerea superioară a vieții.

Genesis College este astăzi o comunitate de învățare cu înalte perspective de dezvoltare în spiritul International Baccalaureate, animată de responsabilitatea de a învăța și de a împărtăși experiențe culturale.

Pentru mine, a avea oportunitatea de a participa la definirea uneia dintre cele mai reprezentative strategii educaționale, de a construi programe inovatoare alături de o echipă de profesori entuziaști și deschiși către viitor înseamnă să primesc privilegiul de a contribui la dezvoltarea unei lumi în care elevii noștri se vor evidenția ca oameni cu principii înalte, cercetători, gânditori, cu știința de a-și asuma riscuri și de a întoarce cunoașterea în societate.

Îi inspirăm pe elevi să descopere, îi ajutăm să se dezvolte, învățăm alături de ei, într-o comunitate internațională în care onorăm respectul și integritatea, cunoașterea și evoluția.

Mihaela Drăguș
Co-fondator Genesis College
Director General