Parteneri educaționali

Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) este primul centru de cercetare postuniversitară din România în domeniul ştiinţelor socio-umane acreditat cu titlul de EXCELENŢĂ de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

Liceul Teoretic „Genesis College“ a demarat un parteneriat cu IntegralEdu, cel mai important consultant educațional din România pentru studii în străinătate. Cu o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinților și tuturor celor interesați de cele mai bune programe educaționale și instituții din străinătate, licee, universități și centre de limbi străine, partenerii noștri vor oferi consultanță elevilor Liceului Teoretic „Genesis College“ în ceea ce privește depunerea dosarelor pentru studii în străinătate, precum și traininguri în domeniul alegerii carierei.

„Liceul Teoretic «Genesis College» a demarat un parteneriat cu IntegralEdu, cel mai important consultant educațional din România pentru studii în străinătate. Cu o experiență internațională de peste 30 de ani în consilierea elevilor, părinților și tuturor celor interesați de cele mai bune programe educaționale și instituții din străinătate, licee, universități, centre de limbi străine și tabere educaționale, partenerii noștri vor oferi consultanță elevilor Liceului Genesis College atât în ceea ce privește depunerea dosarelor pentru studii în străinătate, cât și traininguri în domeniul alegerii carierei.”

Edu Apps este o companie fondată în anul 2011 care activează în domeniul tehnologiei pentru educație. Misiunea Edu Apps este de a îmbunătăți, împreună cu profesorii, specialiștii în educație și decidenții din sistemul educațional din România, calitatea educației pentru a deschide copiilor și tinerilor, adulții de mâine, calea spre un viitor mai bun.

„Genesis College este o școală care ține pasul cu tehnologia și răspunde cerințelor profesorilor și elevilor pentru o educație modernă în era digitală, o școală în care tehnologia facilitează învățarea mixtă, comunicarea și colaborarea. Suntem mândri că am colaborat la digitalizarea procesului de educație în cadrul Genesis College și vom continua să inovăm împreună predarea, învățarea și colaborarea profesor-elev.”

Muzeul Național de Istorie a României este principalul partener al Concursului ARTfel de Istorie, inițiat de Genesis College, în anul 2016. Instituția de cultură deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană. De asemenea, este cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime, cât și prin patrimoniu.

„Ne onorează faptul că, împreună cu Genesis College, am contribuit la conturarea unui proiect de seamă pe piața învățământului din România și ne simțim privilegiați că prin intermediul nostru, proiectele educaționale actuale se pot alinia la tendințele internaționale.”

Small Academy este un hub de educație iSTEAM, unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive, pentru copiii între 5 și 14 ani. Cursurile lor pun accent pe învățare experiențială, facilitează dezvoltarea de noi abilități și îi învață pe copii cum să devină utilizatori inteligenți de tehnologie.

„Ne dorim ca cei mici să se familiarizeze cu noile tehnologii, să le poată folosi în scop creativ, generând un impact semnificativ în viețile celor din jur, iar aceeași dorință am identificat-o și în cadrul Școlii Genesis, motiv care ne-a făcut să credem în sustenabilitatea acestui parteneriat.”

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov este o instituție autonomă, centru al memorialisticii brașovene și naționale. Muzeul este dedicat familiei Mureșenilor, reprezentată de personalități precum Iacob Mureșianu, redactor și proprietar al Gazetei Transilvaniei între anii 1850-1877, și Andrei Mureșanu, autor al versurilor Imnului național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Liantul între Genesis College și instituția de cultură este istoria: de trei ani, Muzeul Casa Mureșenilor este partenerul de încredere al școlii în organizarea Concursului ARTfel de Istorie, desfășurat cu participarea muzeografului Ovidiu Savu.

„Mă onorează de fiecare dată invitația Școlii Genesis de a lua parte la Concursul ARTfel de Istorie, din postura de membru al juriului. Nu pot decât să constat, pe această cale, cât de bine pregătiți sunt elevii acestei școli și mă bucură deschiderea și implicarea acestora.”

Federația Română de Aikido Modern a luat ființă ca o sinteză a unei practici de peste 20 de ani a aikido-ului în România, la bază fiind necesitatea răspândirii unui aikido neîngrădit în forme și supus unei birocrații organizatorice care să minimizeze bogăția acestei forme de practică, fizică și spirituală și care să permită un acces nediscriminatoriu membrilor săi.

Federația Română de Aikido este recunoscută de Guvernul României ca federație națională pentru ramură de sport Aikido din iulie, 2007. Aikido este recunoscut ca ramură de sport distinctă în România.

„Colaborarea cu Genesis College a început în urmă cu 11 ani și s-a dezvoltat atât de frumos, încât am reușit să educăm împreună sute de elevi care au trecut și pragul sălii aikido. Pentru noi, Genesis este una dintre puținele școli realmente de succes, din București. Ne dorim ca, împreună, să continuăm drumul către un viitor mai bun pentru tinerele generații.”

Teatrul „Ion Creangă“ este o instituție publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Misiunea sa este de a crea și promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona și implementa programe de cercetare și proiecte cu caracter educativ, social-formativ și estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinților sau tutorilor legali. Anual, peste 50.000 de spectatori din București și din țară vizionează spectacolele montate la Teatrul „Ion Creangă“, spectacole care propun experiențe artistice semnificative menite să inspire, să îndemne la reflecție și să aducă bucurie celor mici.

„Procesul de familiarizare și apropiere a tinerei generații de lumea artelor, în general, și de spectacolul de teatru, în special, este unul complex, care nu poate fi restrâns doar la spațiul sălii de spectacol. El trebuie să continue și după lăsarea cortinei, la revenirea în sala de clasă. De aceea, sprijinul și implicarea cadrelor didactice – educatori, învățători sau profesori – este esențial. Suntem onorați să găsim acest sprijin în rândul echipei Genesis College, care ne împărtășește dorința de a aduce teatrul mai aproape de copii, și totodată misiunea – aceea de a planta semințele pasiunii pentru artă și cultură.”

Universitatea din București este considerată cea mai importantă instituție de învățământ, cercetare și cultură din România, dobândind, în cei peste 150 de ani de existență, un solid prestigiu național și internațional. Numeroasele generații de studenți și profesori au reușit să impună universitatea ca una dintre instituțiile de referință pentru întreaga societate românească, fiind prima instituție din țară existentă în topul celor mai bune 600 de universități din lume. Universitatea din București oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile și formele de pregătire universitară.

„Bucuria iubirii și a respectului oferit copiilor, prestigiul, eleganța, conștiinciozitatea, punctualitatea, împletirea gesturilor și echilibrul relațiilor, toate sunt semințele energiilor din parteneriatul cu Genesis College. Dăruirea pentru familia mare a Universității din București și a Genesis College a catifelat personalitatea fiecărui partener și a construit nădejdea unei particule infinite – recunoștința.”

De 17 ani, Cărturești redefinește așteptările pe care le avem de la o librărie. O vizită în oricare dintre librăriile Cărturești este o experiență în sine. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărți, muzici și filme de artă, Cărturești își așteaptă oaspeții de fiecare dată cu ceaiuri aromate, cu muzică în surdină sau cu lansări de carte și expoziții ale unor artiști apreciați. Lanțul de librării Cărturești a ajuns în 2023 la 42 de librării, dintre care 14 în capitală, iar restul în provincie.

Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava”, prin misiunea pe care și-a propus-o și prin proiectul de dezvoltare educațională și managerială, reprezintă un adevărat centru de cultură, promovând în domeniul muzical personalități culturale cu vocație certă și asigurând elevilor sprijinul necesar în alegerea orientării școlare. Pentru ei, selecția pentru competițiile naționale și internaționale are ca prim criteriu performanța.

Academia de Dans „Mihai Petre” a fost înființată în 2002, iar în scurt timp a reușit să devină unul dintre cele mai importante cluburi de dans sportiv din România. Încă de la început, clubul a fost condus de Mihai și Elwira Petre, câștigători a 14 titluri de Campioni Naționali, prima pereche de dansatori profesioniști din România clasată în top 50 World Ranking List și finaliști de Cupă Europeană. Împreună cu o echipă de instructori foarte bine pregătiți, prin activitatea lor ca antrenori, Mihai și Elwira au format în cadrul clubului numeroase perechi de dansatori care au obținut rezultate remarcabile pe plan național și internațional.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale, iar în cei 60 de ani de existență artistică, numele său a reprezentat, de multe ori, imaginea României în lume, devenind un adevărat „brand de țară”. Începând din anul 1964, Madrigalul a participat la toate edițiile Festivalului Internațional „George Enescu”. Din 1969, corul a susținut periodic concerte în SUA, Canada, Europa și Asia, realizând până în prezent peste 4100 de concerte, dintre care 2000 în străinătate.

Camera de Comerț Americană din România – AmCham România joacă un rol de lider în creșterea afacerilor din România și contribuie la dezvoltarea legăturilor comerciale și de investiții între România și Statele Unite.