Fundația Genesis for Life

Fundația Genesis for Life

Misiunea noastră este de a schimba vieți prin acțiuni caritabile și responsabilitate socială.

Genesis for Life
Compasiunea transformă vieți

Programul Genesis pentru viață, dezvoltat de Fundația Genesis for Life, este modul prin care am ales să contribuim la o lume mai bună, prin propriile resurse alături de comunitatea Genesis. Iar totul este realizabil prin voluntariat și compasiune. Fundația se implică în cauze sociale care vin în ajutorul persoanelor ce se confruntă cu probleme dificile sau imposibile. Prin aceste acțiuni, elevii noștri învață importanța compasiunii, empatiei și acțiunii în beneficiul celorlalți și asimilează adevărata semnificație a responsabilității sociale. 

Genesis for Life
Acționăm în sprijinul celor ce au nevoie de ajutor

Începând din 2009 și până astăzi, au existat 7 ediții ale evenimentelor caritabile „Genesis for Life“. O cauză nobilă în care ne-am implicat de-a lungul anilor a fost aceea de a ajuta copiii nou-născuți cu probleme și internați în secția de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, condusă de domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu, donând cele 5 echipamente medicale performante, esențiale îngrijirii nou-născuților internați în secția respectivă. Aparatele au fost achiziționate din fondurile obținute în urma evenimentelor caritabile Genesis for Life. Ultima licitație prin care dorim să strângem fonduri în beneficiul acestor copii a fost licitația de artă organizată la The H Gallery. Licitația ce a avut loc la sfârșitul anului 2022 va face posibilă achiziționarea unui video microscop vascular ce verifică sănătatea microvasculară și transmite date referitoare la existența unor afecțiuni din faza incipientă a acestora, cu ajutorul tehnologiei non-invazive.

În iunie 2020, a fost organizată o licitație caritabilă și astfel 5 copii fără posibilități materiale au primit tablete performante, necesare pentru cursurile online din timpul pandemiei de coronavirus. În fiecare an, de sărbători, cu sprijinul comunității Genesis, au fost dăruite: haine, rechizite și jucării pentru copii din medii defavorizate.

Prin implicarea în diverse cauze de ajutorare, urmărim să aducem o schimbare pozitivă a lumii din jurul nostru. 

„Cea mai importantă lecție pe care un copil o poate învăța de la noi este să ofere la rândul său, în diferite moduri, toate lucrurile bune pe care le-a experimentat în timpul vieții sale. Oferind un exemplu personal, le arătăm copiilor noștri angajamentul și generozitatea, precum și puterea imensă pe care o au oamenii, de fiecare dată când se unesc în numele unei cauze nobile.“

Ioana Necula, fondator Fundația Genesis for Life