Corina Lungu | Profesor de arte

Creativitatea necesită mult curaj, așa cum spunea și pictorul Henry Matisse, de aceea mi-am dorit întotdeauna să-i pot face pe copii să privească în interiorul lor și să descopere lucruri nebănuit de frumoase care le pot da aripi pe viitor și mai ales să învețe să nu se teamă de eșec„, este de părere Corina.

Corina Lungu este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, promoția 2002, cu Studii Masterale susținute în cadrul Université Libre de Bruxelles și cursuri de formare în design grafic susținute la Central Saint Martins College of Art and Design, Londra.

După un Doctorat în domeniul Design-ului Grafic și un parcurs de mai bine de 20 de ani în Publicitate a decis să se alăture echipei Genesis College, pentru a putea forma și ghida următoarele generații în domeniul plin de fascinație al artelor vizuale.

Tematica întâlnirilor:

Cum să devii curator de artă – 5 pași pentru o reorientare profesională de succes.

Cum poți face tranziția către o reconversie profesională cu ajutorul unui curs de curatoriat în artă?

A fi curator nu este doar o simplă noțiune, ci reprezintă cartea de vizită a muzeelor și galeriilor, dar și o forță motrice a multor teme expoziționale.

Acest curs are un format informal, dedicat atât celor care au noțiuni de începător cât și celor care doresc să aibă o imagine de ansamblu, cât și să cunoască nuanțe ale profesiei de curator și ale pieței de artă.

De asemenea, cursul are la bază o combinație de competențe dintre artă și PR.

La finalul celor opt săptămâni de studiu se va face o evaluare a competențelor obținute, prin prezentarea unui proiect curatorial individual

Modulul I – 4 ședințe 

  • vei dobândi cunoștințe care au la bază perioadele artistice de notorietate din istoria artei;
  • vei cunoaște etapele organizării și implementării unui proiect curatorial;
  • vei înțelege care sunt instrumentele de lucru în valorificarea obiectului de artă și a producției artistice.

Modulul II – 4 ședințe

  • vei cunoaște modelele și mecanismele de funcționare ale pieței și scenei de artă contemporană europeană, cu exemplele practicilor locale și internaționale;
  • vei dobândi un set de instrumente de valorizare culturală și economică a obiectului de artă și al producției artistice;
  • vei ști să schițezi un proiect curatorial expozitional.

Detalii curs:

Durată:

90 min / ședința săptămânală

Frecvență:

8 săptămâni (modulul I – 4 săptămâni; modulul II – 4 săptămâni)

Necesar:

Laptop personal

Cost:

120 lei / sedință