Copiii Grădinței Genesis au descoperit în ultimele săptămâni, în cadrul temei transdisciplinare “Sharing the Planet”, din cadrul programului internațional PYP (Primary Years Programme) de ce este important să protejăm natura, cum putem face acest lucru, ce fructe și legume putem cultiva, cum arată ele și sub ce formă le putem consuma, cum putem proteja oceanele, ce animale marine locuiesc acolo și  care dintre ele sunt pe cale de dispariție.

Conform principiilor PYP, abordăm învățarea transdisciplinară, copiii aflând astfel informații despre aceeași temă făcând conexiuni între mai multe domenii, precum muzică, engleză, știință, comunicare, matematică, artă și sport. Activitățile propuse au avut scopul de a-i stimula pe copii să observe, să descopere, să  identifice anumite elemente, să cerceteze, să aplice, să pună întrebări, să le vorbească celorlalți copii despre ce au aflat și despre preferințele lor, să își dezvolte diferite tipuri de abilități.

Copiii de la grupele mici au descoperit lumea subacvatică și au aflat multe lucruri interesante și curiozități despre delfini, căluți de mare, crabi, meduze, rechini, balene. De asemenea, au învățat cât de important este să protejăm oceanele și astfel să salvăm viețuitoarele subacvatice. Copiii de la grupele mijlocii au aflat o parte dintre secretele oceanelor, dar și ce animale misterioase trăiesc în adâncuri. 

Copiii de la grupa mare Famous Dinos au cercetat animalele din Marea Neagră. Aceștia au prezentat informațiile descoperite în cadrul activițătilor și au făcut conexiuni. Cei de la grupa mare Smart Dinosaurs au aflat de ce apa mărilor este sărată, care este cel mai bătrân pește din lumea subacvatică, dar și curiozități despre cel mai mare animal de pe planetă! Nu au uitat nici de îngrijirea habitatului acvatic, aceștia purtând discuții despre poluarea apelor. 

În cadrul activităților în limba engleză, copiii de la grupele mici au descoperit animalele subacvatice, au exersat noul vocabular cu ajutorul cântecelor interactive și al jocurilor, dezvoltându-și, totodată, abilitățile motorii. Grupele mijlocii au participat la jocuri de vocabular și au sărit în ajutorul animalelor marine, descoperind că mediul curat este cel în care ele se simt cel mai bine. Grupele mari au descoperit și cercetat Marea Barieră de Corali din Australia, cel mai mare sistem de corali din lume, aflat în pericol din cauza schimbărilor climatice.