Elevii claselor a II-a au început studiul unității „Sharing the planet” cu reactualizarea cunoștințelor despre plante, prin intermediul unor jocuri interactive.

Discuția a fost completată de o activitate practică de plantare a unor semințe sau bulbi, iar copiii au surprins etapele de dezvoltare a plantei, organizând într-un tabel imagini și câteva comentarii despre evoluția acesteia.

La ora de Matematică și explorarea mediului, elevii au studiat mediile de viață naturale și cele artificiale. Împărțiți în patru echipe, elevii au realizat prezentări în Google Slides, despre grădini botanice, Delta Dunării, parcuri, bălți și iazuri. 

Tot în cadrul temei PYP, elevii clasei a III-a A au realizat în această săptămână postere, cu ajutorul cărora au vorbit despre planta preferată și părțile componente ale acesteia, apoi s-au documentat și au discutat despre nevoile ei. Elevii au identificat rolul albinelor în viața plantelor și au subliniat importanța acestor viețuitoare. La final, au realizat o descriere a plantei, atât în limba română, cât și în limba engleză.

Copiii clasei a III-a B au început și ei să lucreze la un proiect, pe grupe. Fiecare grupă a sădit diverse tipuri de plante, iar timp de o lună, elevii vor realiza fotografii și vor nota observațiile lor, legate de creșterea și dezvoltarea plantei.

Elevii claselor a IV-a au abordat, în cadrul unității PYP „Sharing the Planet”, tema păcii și a rezolvării conflictelor pe cale pașnică. După ce au ascultat povestea „What Does Peace Feel Like?”, copiii au realizat un proiect în comun în care și-au imaginat, la fel ca personajele din poveste, ce gust are pacea, cum miroase și cum arată ea. Am aflat, astfel, că pacea miroase a parfum, a trandafiri, a plăcintă sau a vacanță, că pacea are gust de înghețată, de ciocolată, de gogoși sau de prăjituri proaspăt scoase din cuptor și că pacea arată ca un apus de soare sau ca o plajă scăldată de apa albastră a mării.

Copiii au aflat și despre simbolurile păcii, despre originea acestora și au realizat propriul simbol al păcii, pe care l-au descris colegilor. Au ascultat melodia „Imagine” a lui John Lennon și au vorbit despre mesajul de pace pe care îl transmite.