Vineri, 12 februarie, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Conferințelor Genesis College, cu tema „Ion Luca Caragiale – Istoria se repetă”.

În premieră, conferința a fost susținută în direct (live), prin intermediul rețelei sociale Facebook, alături de invitatul nostru special, Marius Florea Vizante, actor de teatru și film care, printre interpretările sale, a surprins și dat viață personajelor lui Caragiale cu un umor excelent în piesele „O scrisoare pierdută“ (montată de Alexandru Tocilescu în 2000) și în „D’ale carnavalului“ (în regia lui Gelu Colceag în 2002) pe scena Teatrului Național București.

În scrierile sale, fie că vorbim de piese de teatru, schiţe sau farse, Caragiale a manifestat un excepţional apetit pentru satiră, asupra lumii pitoreşti a Capitalei şi provinciei de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. La 169 de ani de la nașterea sa, operele lui Caragiale reprezintă și în prezent un punct de referință în literatură și teatru, fiind unul dintre cei mai importanți scriitori și dramaturgi români, considerat întemeietorul teatrului comic din România și unul dintre principalii fondatori ai teatrului național.
În acest context, conferința a lansat publicului provocarea de a redescoperi noi laturi ale operei lui Caragiale, modul în care aceasta influențează în prezent literatura română și cum poate fi percepută în contextul societății actuale.
Conferința poate fi revăzută la următorul link: https://bit.ly/3b1od3s.