Miercuri, 28 octombrie, liceenii au participat la cea de-a zecea ediție a Conferințelor Genesis College din acest an școlar, cu tema “ONU. Forumul global al diplomației multilaterale, o platformă imperfectă și indispensabilă”. Conferința a fost moderată de Ioana Necula, fondatorul Genesis College, iar invitatul special a fost Teodor Baconschi, antropolog, diplomat și scriitor reprezentativ pe teme de educație, filosofie și morală.

Dezbaterea s-a desfășurat online, în prezența a peste 40 de elevi și profesori, și a fost precedată de proiecția unui poem scris și recitat de Eleanor Wikstrom, o tânără poetă laureată, în vârstă de 17 ani. 

Participanții au aflat mai multe despre Organizația Națiunilor Unite, dar și despre rolul acesteia în menținerea păcii și securității internaționale, apărarea drepturilor omului, sănătate, eradicarea sărăciei severe și educație.

Totodată, elevii au avut atât ocazia să pună întrebări, cât și să își spună părerea cu privire la diverse subiecte legate de Organizația Națiunilor Unite. Astfel, 75,9 % dintre liceeni consideră că ONU ar trebui să se implice mai mult în menținerea păcii și a securității internaționale și 9,7% dintre aceștia cred că organizația ar trebui să se implice mai mult în sănătate și eradicarea sărăciei severe.