Vrei să poți să vorbești liber despre orice subiect dorești și să cunoști oameni pentru care teatrul reprezintă o sursă de inspirație? Perioada liceului este poate cea mai importantă din viața oricărui tânăr, formată din experiențele care îi definesc și modelează identitatea și personalitatea. Acele momente prin care crești și înveți, cu fiecare nouă lecție, cine ești. Oricând interacționăm cu o persoană nouă, aceasta își formează deja părerea în primele cinci secunde, timp în care îi poți prezenta versiunea ta pe care o înțelegi și cunoști mai bine prin exercițiu.

Dacă prezentarea în fața clasei reprezintă o provocare sau îți faci vocea auzită mai greu în grupul de prieteni sau, din contra, ai deja aceste aptitudini și vrei să le dezvolți mai bine, atunci clubul de teatru vine în completare.  Acest cadru urmărește dezvoltarea aptitudinilor în viața de zi cu zi, indiferent de domeniul de activitate ales în viitor. În actorie nu ai cum să greșești, ci poți doar să devii cea mai bună versiune a ta.

De ce să participi?

Clubul de teatru își propune să devină scena în care liceenii pot explora cu încredere modalități diferite de comunicare ce, nu întâmplător, stau și la baza artei actorului. Arta teatrală se sprijină pe capacitatea de a transmite clar, cu încredere și precizie un mesaj, iar acest lucru se realizează atât prin intermediul cuvintelor sau verbal, cât mai ales prin expresia corporală sau nonverbal.

Tinerii au multe lucruri de spus și de exprimat. Să-i ascultăm!

Primii pași în lumea teatrului vor ajuta fiecare tânăr să se familiarizeze cu noul mediu de lucru și ce înseamnă actoria din mai multe perspective. În acest mod, prin lucru în echipă, vom reuși împreună să depistăm eventualele surse de inhibiție ale fiecărui elev și să putem construi un mod de lucru prin care să le estompăm sau chiar eliminăm complet. Întâlnirile clubului de teatru vor deveni spațiul în care vom explora culisele meseriei și artei actoriei, vom exersa și crește capacitatea de concentrare, de memorare și de a comunica în imagini, inteligența emoțională, expresia corporală, abilitățile psihomotorii, precum și procesul de rostire a cuvintelor (dicția), de lucru pe un text, abilitățile de improvizație și de pantomimă (lucrul cu obiectul imaginar). De asemenea, ne propunem să înființăm trupa de teatru a liceului, pe care o vom dezvolta alături de tinerii pasionați.

Profesor

Cursul este coordonat de către Vlad Oancea, actor cu peste 20 ani de experiență atât în practica spectacolului cât și în ceea ce privește lucrul cu ,,omul”. Vlad a absolvit UNATC în 2000, secția actorie la clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. Cu o experiență de peste 15 ani, Vlad și-a dezvoltat abilitățile de pedagog prin desfășurarea de traning-uri și programe de educație non-formală și dezvoltare personală pentru adulți și copii, în companii locale și internaționale și ca membru fondator al Take Five Trainings & Cool School, o platformă de ateliere de dezvoltarepersonală pentru copii și adolescenți.

Durată curs: săptămânal, luni
Preț: 60 de lei ședința
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.

  • Club de teatru