Aflat în al doilea an de desfășurare, clubul își propune o
călătorie prin stilurile literare, cu opriri în poezie, proză,
jurnalism, scriere istorică, jurnal, epistolă, teatru și nu numai.
Explorarea creativității rămâne atât ghidul nostru, cât și obiectivul principal al clubului, iar operele literare de referință sunt obiective turistice de vizitat cu ochii minții.

De ce să participi?

Creativitatea exprimată prin scriere este ­încurajată, iar arta sub toate formele ei vine ca o completare. De aceea, vom asculta muzică, vom desena și vom vedea filme, pentru a putea decide apoi dacă „filmul bate cartea”.
Ca și până acum, la fiecare întâlnire a clubului, pe baza temei de studiu, elevii vor crea propriile versiuni de proză sau de poezie, apoi le vor citi colegilor și vor comenta, împreună, lucrările celorlalți. Comentariile constructive și argumentate pot da naștere unor viitori editori și critici literari.
Urmărim astfel dezvoltarea gândirii critice și obiective, discuțiile libere și lărgirea orizontului literar prin lectură. Lucrările participanților la clubul din anul precedent pot oricând rivaliza cu publicații din reviste și antologii de profil, iar cursanții au fost încurajați să participe la concursuri.

Vom aborda următoarele teme:

De ce scriem? Mesaj și public;
Cuvintele – cărămizi în orice construcție de comunicare;
Figuri de stil;
Jurnalul scriitorului;
Surse de inspirație – scriitorul trebuie sa fie cititor;
Ce citim pentru a învăța să scriem;
Cum ne documentăm;
Crearea personajului;
Atmosfera și perioada;
Descrierile: de la Balzac la Joanne Harris;
Dialogul;
Structura genurilor literare;
Scrierea cu mai mulți autori.

Profesor

Cursul este coordonat de Alexandrina Niculae, Director of Studies Yourway Advisor. Alexandrina Niculae are o experiență de peste 15 ani în susținerea trainingurilor de limbi străine și scriere creativă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Din 2019, coordonează activitatea atelierului de scriere creativă la Genesis College.

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Joi, 14.35-16.15
Preț: 200 lei/4 întâlniri
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12 elevi
Clubul se adresează tuturor elevilor.