Clubul vine cu o abordare inedită, potrivită vârstei și pregătirii liceenilor și își propune formarea și dezvoltarea unor competențe care să le permită elevilor o evoluţie în cariera IT, în acord cu noile orientări tehnologice.

De ce să participi?

Întâlnirile din cadrul clubului vor urmări creşterea gradului de conştientizare şi utilizare a noilor tehnologii, integrarea lor în procesul de învăţare şi dezvoltarea abilităţilor digitale ale elevilor.

Vom instrui microcontrolerele să facă o mulțime de lucruri interesante: sa comunice cu diferiți senzori, să aprindă un led, să pornească un motor sau să publice ceva online. Posibilitățile sunt infinite!

Totodată, ne propunem să descoperim bazele electronicii, să înțelegem ce este un semnal digital sau analog, ce pot face diferiți senzori și actuatoare, dar și să dezvoltăm proiecte distractive și antrenante.

Profesor

Petru Vîrna, profesor de informatică în cadrul Genesis College, este pasionat de tehnologiile digitale, ingineria calculatoarelor, tehnici şi limbaje de programare ( C++, Java, Python) și, nu în ultimul rând, de robotică
Pentru participarea la club va fi necesară achiziționarea unei plăci de bază Raspberry Pi. Pentru detalii, îi puteți scrie profesorului Petru Vîrna, la petru.virna@genesis.ro.

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Miercuri, 14.35-16.15
Preț: 200 lei/4 întâlniri
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.