„Lucrează în interior, pentru a vedea rezultate în exterior” este motto-ul pe care este construit Pilatesul, o tehnică de modelare și întreținere corporală din ce în ce mai populară, care garantează relaxare și construirea unei siluetei echilibrate și bine proporționată pentru fiecare practicant.

Scopul principal al clubului de Pilates este de a corecta anumite posturi, de a-i învăța pe tinerii participanți să respire corect, crescând astfel capacitatea pulmonară, de a obține o mobilitate crescută a corpului și de a lucra musculatura profundă. Astfel, pentru anul școlar 2021-2022, vă propunem un nou club de sport de Pilates. Antrenamentele vor avea loc pe muzică, în sala de sport sau în aer liber și vor fi atât distractive, cât și foarte eficiente pentru sănătatea fizică a elevilor.

De ce să participi?

Numele Pilates vine de la creatorul său Joseph Pilates. Acesta şi-a denumit metoda „Contrology”, referindu-se la conexiunea dintre minte şi corp şi la controlul mental, conștient, asupra mişcărilor corporale. Pilates consideră forma fizică ca o necesitate pentru a putea fi fericit şi sănătos.

Pilates este o metodă de antrenament care îţi dezvoltă forţa, flexibilitatea, coordonarea, viteza, agilitatea şi anduranţa. Te invaţă să devii conştient de corpul tău, şi să ai o postură şi un aliniament corporal corect. Îţi îmbunătăţeşte echilibrul, propriocepţia şi mai ales concentrarea. Toate exerciţiile se concentrează pe respiraţie și, asfel, înveţi să respiri în timp ce te mişti şi să te foloseşti de aceasta pentru a activa centrul corpului, „the Powerhouse”.

Principiile clasice ale metodei Pilates sunt formate din respiraţie, concentrare, centrare, control, fluiditate și precizie. Ne propunem să sprijinim constant participanții să se autodepășească și să exploreze conferințe, concursuri și cadre în care pot aplica noile tehnici exersate și cunoștințele dobândite.

Profesor

Alături de Sara Bucurescu, instructor și membru fondator al The Pilates Studio, primul studio din Bucureşti cu instructori certificaţi pe toate aparatele de metoda Pilates, copiii vor descoperi și vor explora o metodă de antrenament prin care își vor dezvolta forţa, flexibilitatea, coordonarea, viteza, agilitatea şi anduranţa.

Sara este antrenor personal din anul 2012. În cadrul studiilor universitare desfăşurate în Franţa a descoperit metoda Pilates şi începând de atunci s-a specializat în aceasta. Pilates-ul este pentru ea cea mai completă metodă de antrenament: pregăteşte corpul pentru activităţiile de zi cu zi, îmbunătăţeşte postura, întăreşte zona de centru a corpului, alungeşte şi întăreşte musculatura și lucrează musculatura profundă a corpului, cea care susţine scheletul uman.

Durată curs: săptămânal, joi
Preț: 60 de lei ședința
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.